Η Ρεάλ το έκανε ξανά! Τι και αν βρέθηκε με το ενάμισι πόδι εκτός τελικού του Champions League; Τα δύο γκολ του Χοσέλου στο 88’ και το 90+1’ την έστειλαν στον 18ο τελικό στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ (01/06, 22:00), επιβεβαιώνοντας… τον νόμο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στην Μαδρίτη με την Ρεάλ να πετυχαίνει μια επική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (08/05, 2-1), με δύο γκολ από το 88’ και μετά!

Ο Χοσέλου ήταν ο άνθρωπος που λύτρωσε την «Βασίλισσα», μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81’ σκοράροντας δύο φορές, ολοκληρώνοντας μία ανατροπή που μόνο η Ρεάλ μπορούσε να κάνει!

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, πως αυτή η νίκη των Μαδριλένων, ήρθε να προστεθεί στο 90% που έχουν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αφού μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να αλώσουν το «κάστρο» της Μαδρίτης, στα ημιτελικά του Champions League και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Η Ρεάλ έχει αγωνιστεί συνολικά 32 φορές στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για τα ημιτελικά του θεσμού, έχοντας ηττηθεί μόλις τρεις φορές! Μοναδικοί που κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από την ισπανική πρωτεύουσα ήταν ο Άγιαξ το 1973, η Μπάγερν Μονάχου το 2001 και η Μπαρτσελόνα το 2011!

Ωστόσο, οι δεύτεροι έχουν πανηγυρίσει και την πρόκριση στον τελικό του Champions League στην Μαδρίτη την σεζόν 2011-12, με την Ρεάλ να κερδίζει με 2-1 τον αγώνα, αλλά την Μπάγερν να επικρατεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εντός έδρας αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης είναι 33, αλλά το 2021 απέναντι στην Τσέλσι είχε αναγκαστεί να αγωνιστεί στο προπονητικό της, αφού το Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήταν κλειστό λόγω επισκευών. Για την ιστορία, η «Βασίλισσα» είχε έρθει ισόπαλη με 1-1, διατηρώντας το εκπληκτικό ποσοστό της!