Στο Μόναχο ο Γιαν Ζόμερ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις γκολκίπερ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και η Γκλάντμπαχ πήρε ισοπαλία 1-1 από την Μπάγερν. Ο Ελβετός έκανε ρεκόρ επεμβάσεων κάποιες εκ των οποίων ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ζόμερ έδιωξε εκπληκτικά την κεφαλιά του Ουπαμεκανό. Στο 22’ ο Κομάν έκανε εντυπωσιακή ενέργεια αλλά σούταρε άουτ. Οκτώ λεπτά μετά ο Σανέ με βολέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά. Στο 34’ ο Μίλερ έκανε τη χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Μανέ σκόραρε από κοντά. Όμως το VAR έδειξε ότι την μπάλα είχε βρει και ο Σανέ ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε. Ο Μανέ πέτυχε τέρμα και στο 38’ αλλά η σημαία είχε σηκωθεί σωστά. Λίγο μετά (42’) ο Ντέιβις σούταρε και ο Ζόμερ έπιασε και έδιωξε. Κι ενώ η Μπάγερν πίεζε ασφυκτικά στο 43’ ο Ουπαμεκανό έκανε απίστευτο τσαφ, ο Τιράμ πήρε την μπάλα ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και με συρτό πλασέ έκανε το 0-1.

Στην αρχή της επανάληψης η Γκλάντμπαχ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο μπάλα αλλά μετά το πρώτο τέταρτο το γήπεδο άρχισε να γέρνει. Στο 61’ όμως η Μπάγερν έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Ζόμερ είπε δύο φορές «όχι» στον Μανέ.  Τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ σταμάτησε και τον Σανέ σε τετ α τετ. Το σόου του Ελβετού συνεχίστηκε καθώς στο 71’ μπλόκαρε κεφαλιά του Μίλερ και τέσσερα λεπτά έδιωξε το σουτ του Παβάρ. Τελικά ο Ζόμερ νικήθηκε στο 83’ από τον Σανέ που εκτέλεσε με τη μια από κοντά. Στο 87ο λεπτό ο Ντέιβις έκανε ωραίο σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Ζόμερ, με την 16η επέμβαση του, έδιωξε. Η Γκλάντμπαχ έφυγε στην κόντρα στο 90’ αλλά ο Τιράμ σούταρε πάνω στον Νόιερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζόμερ έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντε Λιχτ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ντέιβις, Κίμιχ, Ζάμπιτσερ (67’Μουσιάλα), Κομάν, Μίλερ, Σανέ (85’Ντε Λιχτ), Μανέ (67’Γκνάμπρι).

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Σκάλι, Ιτακούρα, Ελβέντι, Νετς, Κράμερ, Κονέ (85’Γιάντσκε), Χόφμαν (85’Χέρμαν), Νόιχαους (77’Φρίντριχ), Πλεά (52’Βολφ), Τιράμ.

*Στο 17ο λεπτό το παιχνίδι διεκόπη για λίγο όταν δύο άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και αποπειράθηκαν να δεθούν στα δοκάρια! Η ασφάλεια του γηπέδου ωστόσο αντέδρασε έγκαιρα και απέτρεψε τους εισβολείς, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα.