O Δημήτρης Πινακάς είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και η σεζόν 2022-2023 που θα τον βρει και πάλι σε λιμάνι, αυτή την φορά σε αυτό της Λεμεσού θα είναι μόλις η τέταρτη στην επαγγελματική του καριέρα.
Παρόλα αυτά έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής o οποίος διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία και προέρχεται από δύο γεμάτες σεζόν με αρκετά γκολ.
Την σεζόν 2020-2021 πέτυχε εφτά γκολ στην Super League 1 με την φανέλα της ΑΕΛ Λάρισας και ανάγκασε τον Ολυμπιακό Πειραιώς να πληρώσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό του,  ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε (2021-2022) πέτυχε άλλα πέντε στην Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β’.
Πλέον θα μπει σε μια σεζόν πολύ διαφορετική. Σε μια σεζόν μακριά από την πατρίδα του για πρώτη φορά μόλις στα 20 προς 21 του χρόνια αλλά έχοντας δίπλα του ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον βοηθήσουν να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Ποδοσφαιριστές πιο ποιοτικούς από αυτούς που είχε στο πλευρό του στην Λάρισα και σαφέστατα πιο έμπειρους από αυτούς που είχε στο πλευρό του στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού.

Χρίστος Χρίστου