Έγινε το αναμενόμενο για τους Μπαλντέ και Μαίντεβατς με τους δύο ποδοσφαιριστές να αποτελούν και επίσημα παρελθόν από την ΑΕΛ.
Είναι δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τους οποίους επενδύθηκαν χρήματα με την απόκτηση τους αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και να προσφέρει τ αναμενόμενα.
Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα η λογική συνέχεια ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών.
Ο πιο πρόσφατος από τους δύο, ο Ρομάριο Μπαλντέ
πήγε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2022 από την Δόξα, στην οποία δόθηκαν 50,000 ευρώ για τα δικαιώματα του. Ο Αφρικανός δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην ΑΕΛ καθώς δεν μπόρεσε να δώσει το παραμικρό στην ομάδα. Είχε κάποιες εκλάμψεις στην απόδοση του αλλά μέχρι εκεί.
Παρουσιάστηκε με σοβαρά θέματα όσο αφορά την φυσική του κατάσταση, τα οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει για κάποιο λόγο. Αυτό τον εμπόδισε προφανώς να δώσει ότι θα ήθελε και ο ίδιος.  Έκλεισε την χρονιά έχοντας 12 συμμετοχές και 2 ασσίστ.
Από την άλλη για τον Σέρβο, Αντριγιά Μαίντεβατς δαπανήθηκε διπλάσιο ποσό από τον Αφρικανό, περίπου 100,000 ευρώ όταν αποκτήθηκε από την Μαλτέζικη Μπαλζάν τον Ιανουάριο του 2020. Στην ΑΕΛ έμεινε δυόμιση χρόνια, από τα οποία ένα εξάμηνο ήταν δανεικός στον Εθνικός Άχνας.  Με την γαλαζοκίτρινη φανέλα μέτρησε 40 συμμετοχές και 9 γκολ ενώ έδωσε και 2 ασσίστ.  Ο Σέρβος ήρθε με καλές περγαμηνές, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία αρχικά αλλά στην συνέχεια δεν είχε και ούτε αυτός την ανάλογη συνέχεια.

Αριστείδου Μιχαήλ