Αυτή και αν είναι μεταγραφή από το… πάνω ράφι.
Η Ανόρθωση ετοιμάζεται να κλείσει έναν ποδοσφαιριστή με ένα βιογραφικό εξαιρετικό, σε μια πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (ίσως την καλύτερη) στα 29 προς 30 και με πορεία ανοδική.
Μόνο και μόνο που αναφερόμαστε στον αρχηγό της Εθνικής Αρμενίας ο οποίος την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 17 ματς σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο την Ισπανική La Liga εκ των οποίων τα 16 σαν βασικός τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος.
Και για να προλάβουμε κάποιους, διόλου καθοδική δεν είναι η πορεία του.


Ο Βαραντζάτ Χαρογιάν βρίσκεται σε πορεία ανοδική και χρόνο με το χρόνο ανεβάζει την χρηματιστηριακή του αξία.
Από την ημέρα που αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του και την Πιούνικ για το εξωτερικό, η καριέρα που πήρε μια πορεία ανοδική και συνεχίζει ανάλογα.
-Όταν τον Ιούλιο του 2016 οι Ιρανοί της Πάντιντεχ του έσπρωξαν χρήμα η αξία του ήταν στις 400 χιλιάδες ευρώ.
-Ένα χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2017 τα… έσπρωξαν οι Ρώσοι της Ουράλ για να τον αποκτήσουν και τότε η αξία του ανέβηκε στις 500.000.

-Μέσα σε τρία χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 όταν τον πήρε η Ταμπόφ η αξία του εκτοξεύθηκε στις 800.000.
-Τον Ιούνιο του 2021 όταν τον απέκτησε η Ισπανική Κάντιθ άξιζε 900 χιλιάρικα και με το φινάλε της λήξασας σεζόν η αξία του έφτασε στο 1.200.000.
Ο λόγος;
Γιατί έπαιξε σε 17 ματς στο Ισπανικό πρωτάθλημα έχοντας πολύ καλές παρουσίες και μαζί με τους συμπαίκτες του κατάφεραν να κρατήσουν την Κάντιθ στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτός είναι λοιπόν ο Βαραντζάτ Χαρογιάν, ο οποίος με παλμαρέ τρία πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ αναμένεται την Δευτέρα στην Κύπρο για να τελειώσει την μεταγραφή του στην «Κυρία».
Ο φίλος του και συμπαίκτης του στην Εθνική Αρμενίας Χοφχανές Αμπαρζτουμιάν του είπε τα καλύτερα, τον έπεισε και έρχεται με την… υπογραφή του.
*Την σεζόν που μας πέρασε αναδείχθηκε σαν ο καλύτερος Αρμένιος ποδοσφαιριστής σπάζοντας το σερί του Μικιταριάν.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/07/10/erchetai-systimenos-apo-ton-ampartzoymian/