Μετά από πέντε σερί ήττες, η ομάδα του Ματσάρι επέστρεψε στα τρίποντα, 1-0 τη Σασουόλο, και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Για πρώτη φορά, από τον Δεκέμβριο του 2016, η Κάλιαρι κατάφερε να πάρει τρίποντο, με αντίπαλο τη Σασουόλο. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι επικράτησε 1-0 και έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγωνιστικών μόνο με ήττες, με την Κάλιαρι να βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης της Κάλιαρι έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε, ενώ, ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Σασουόλο ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, από τα πρώτα λεπτά, και είχαν καλή στιγμή σε σουτ του Μαρίν, που απέκρουσε ο Κονσίλι. Η Σασουόλο δεν μπορούσε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα η Κάλιαρι να δημιουργεί πληθώρα ευκαιριών. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε, τελικά, στο 42ο λεπτό, με τον Αλεσάντρο Ντεϊόλα να κάνει την κοντινή προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0. Λίγο αργότερα, η Κάλιαρι έφτασε και σε δεύτερο γκολ, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Κάλιαρι έχασε σπουδαία ευκαιρία, να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε τετ α τετ απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σασουόλο, αλλά ο Κονσίλι τον νίκησε. Με αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για την ισοφάριση, αλλά, η μεσοεπιθετική γραμμή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι, η Σασουόλο έχασε σημαντικό έδαφος για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Με δυο παιχνίδια παραπάνω, η Κάλιαρι πήρε σημαντική, βαθμολογική ανάσα.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Αλτάρε, Λοβάτο, Καρμπόνι, Μπελανόβα (87′ Ζάπα), Μαρίν, Γκράσι (74′ Μπασέλι), Ντεϊόλα (68′ Ρογκ), Νταλμπέρτ, Κεϊτά (68′ Παβολέτι), Πέδρο (87′ Περέιρο)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Τόλιαν (21′ Τρεσόλντι), Κίρικες, Φεράρι, Κυριακόπουλος (66′ Σεϊντέ), Φρατέσι (82′ Τζούρισιτς), Λόπες, Ντεφρέλ (66′ Ροτζέριο), Ρασπαντόρι, Τραορέ, Σκαμάκα (82′ Ματέους Ενρίκε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ