Με το που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Νιλ Λένον από την Ομόνοια, η είδηση αμέσως έκανε το γύρο του κόσμου. Τα ΜΜΕ στην Μεγάλη Βρετανία στέκονται στην επιστροφή του στους πάγκους μετά από έναν χρόνο (ήταν επιλογή του) και ότι αναλαμβάνει την Ομόνοια η οποία βρίσκεται στο β’ γκρουπ του Κυπριακού πρωταθλήματος.
Ο Βορειοϊρλανδός έρχεται για να αναγεννήσει την ομάδα όπως έκανε και ο Μπεργκ και είναι σημαντικό που έχει την εμπειρία από πρωταθλητισμό και μάλιστα σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα από το δικό μας.
Ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια που τέθηκαν για την πρόσληψη του νέου προπονητή και αυτό ήταν που αμέσως τον έβαλε στην μικρή λίστα των «πρασίνων» μέσα από την οποία έγινε ο νέος προπονητής της ομάδας. Το κριτήριο αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των διοικούντων των περσινών πρωταθλητών Κύπρου και από την στιγμή που Βορειοϊρλανδός κόουτς το πληρούσε στον απόλυτο βαθμό αμέσως έγινε φαβορί έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων και στο τέλος ο τίτλος επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση του μέχρι το 2024.
Πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ και προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους με αποκορύφωμα την συμμετοχή σε δύο σερί σεζόν με την Σέλτικ στο κυρίως ταμπλό του Champions League. Μάλιστα στη μία από τις δύο οι προτεστάντες πανηγύρισαν τεράστια πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/03/07/epochi-nil-lenon-stin-omonoia-episimo/