Θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά μέχρι να μάθουμε εν τέλει ποιος θα είναι αυτός που θα αγοράσει την Τσέλσι, αλλά τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ένας Ελβετός δισεκατομμυριούχος που έχει θέλει να πάρει την ομάδα επειδή δεν έχει σε εκτίμηση τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς! 
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά τις τελευταίες ώρες αγγλικά δημοσιεύματα λένε πως υπάρχει ένας νέος υποψήφιος αγοραστής για την Τσέλσι, ο οποίος δεν είναι ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για να μπει με την τούρκικη σημαία στο Λονδίνο.
Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για έναν ενδιαφερόμενο από την Ελβετία, ο οποίος ναι μεν είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά οι δραστηριότητές του δεν περιλαμβάνουν σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο.
Δεν είναι κάτι που του αρέσει, δεν ασχολείται με αυτό, ούτε έχει πρόθεση να φτάσει τα 2,5 – 3 δισεκατομμύρια λίρες, προκειμένου να γίνει ο νέος ισχυρός άνδρας των «μπλε». Ωστόσο, βασική επιδίωξη του Χάνσγιοργκ Βις, όπως ονομάζεται, είναι να κάνει την Τσέλσι δική του, ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το ποδόσφαιρο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Δεν τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση, εξαιτίας της σχέσης του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να τον απομακρύνει άμεσα από την Premier League. Μένει να δούμε αν αυτό του το κίνητρο τον κάνει να ανεβάσει την προσφορά του, διότι δύσκολα ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα αποδεχθεί μία πρόταση που δεν καλύπτει τις οικονομικές του απαιτήσεις!