Κοσμοϊστορικές αλλαγές που θα προκαλέσουν αντιδράσεις σχεδιάζουν οι Γκλέιζερς για την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των Κόκκινων Διαβόλων φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τους επικρατέστερους συνέταιρους για ένα project ολικης ανάπλαση του «Ολντ Τράφορντ», της ιστορικής έδρας της ομάδας από το 1910 και του μεγαλύτερου γηπέδου συλλόγου στην Αγγλία χωρητικότητας 74.140 θεατών. Και η μία από τις τρεις επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι σύμφωνα με την «Telegraph» είναι η κατεδάφισή του για νέο γήπεδο 90.000 θεατών!
Το πλάνο προβλέπει την κατεδάφιση και την ανακατασκευή του γηπέδου σε νέα τοποθεσία, με στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου χώρου που θα ανταγωνίστει τις έδρες των υπολοίπων μεγάλων του Νησιού.
Ωστόσο, όσο μεγαλόπνοο κι αν είναι, το project παρουσιάζει αρκετά «αγκάθια». Το κυριότερο είναι το πού θα αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο διάστημα της ανακατασκευής, το οποίο υπολογίζεται σε δύο εώς τρία χρόνια. Αντίθετα με την περίπτωση της Τότεναμ, η οποία είχε χρησιμοποιήσει το «Γουέμπλεϊ» όταν άφησε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μέχρι να εγκαινιάσει το ολοκαίνουριο «Tottenham Hotspur Stadium», δεν υπάρχει αντίστοιχα μεγάλο γήπεδο στα βορειοδυτικά της Αγγλίας.
Από την άλλη, το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε γήπεδο άλλης ομάδας του Μάντσεστερ (πλην της Σίτι ασφαλώς) φαντάζει αδύνατον, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα έβλεπε να καταρρακώνονται τα έσοδά της από τα εισιτήρια (5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ»).
Εκτός από το πλάνο της κατεδάφισης, υπάρχουν άλλες δύο επιλογές: η πρώτη είναι η επέκταση του «South Stand» (εξέδρας που χωράει 9.433 θεατές) και η αυτόματη αύξηση της συνολικής χωρητικότητας στις 80.000 και η δεύτερη είναι η ολική αναδόμηση του γηπέδου χωρίς να αλλάξει η χωρητικότητα.
Το ζήτημα με αυτά τα δύο σενάρια είναι το αν θα μπορέσει η Γιουνάιτεντ να αγωνίζεται παράλληλα με τις εργασίες του γηπέδου, αφού σε διαφορετική περίπτωση το κόστος από το μερικό κλείσιμο του «Ολντ Τράφορντ» θα είναι «τσουχτερό».
Όπως επισημαίνει η «Telegraph», οι Γκλέζιερς έχουν όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι και περιμένουν να ανακοινώσουν τον βασικό συνεργάτη τους στο project, ώστε να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κοστολόγηση, το χρονοδιάγραμμα και όλα τα συν και τα πλην για καθεμία από τις τρεις εναλλακτικές. Μάλιστα, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες φέρεται να έχουν ενημερώσει τους εκπροσώπους του συλλόγου για την πρόθεση αναδιαμόρφωσης του γηπέδου.