Απίστευτο αλλά αληθινό γεγονός για την ομάδα της ΑΕΛ. Τεράστια πτώση και φυσιολογική απογοήτευση με όλα όσα έχουν συμβεί μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.
Στην αντίστοιχη περσινή 19η αγωνιστική ( έχει 19 αγώνες η ομάδα) βρισκόταν στην 1η θέση παίζονται και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η τότε ομάδα που έφτιαξε ο Ντούσαν Κέρκεζ και για πολλούς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, έπαιζε την καλύτερη μπάλα και είχε τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Είχε πετύχει 13 νίκες, έφερε δύο ισοπαλίες και δέχθηκε τέσσερις ήττες. Με συντελεστή τερμάτων 34-17 είχε 41 βαθμούς.
Εντελώς αντίθετη όμως η φετινή πορεία. Εκτός από κάθε πρόβλεψη και απόλυτα απογοητευτική.
Ήδη έμεινε εκτός πρώτης 6άδας και είναι αουτσάιντερ για να προκριθεί στο κύπελλο αφού θα κληθεί στις 2 Μαρτίου να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα με τον Απόλλωνα.


Η φετινή πορεία της ομάδας σε 19 αγωνιστικές έχει τον ακόλουθο απολογισμό.  Μόλις 6 νίκες, τρεις ισοπαλίες και 10 ήττες με συντελεστή τερμάτων 22-23 και στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Τι έφταιξε και έχει καταλήξει σε αυτό το…μαύρο χάλι η ομάδα, οι ευθύνες ανήκουν σε όσους έφτιαξαν το περασμένο καλοκαίρι την ομάδα και υπέπεσαν σε πολλές λανθασμένες μεταγραφές.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι αποχώρησαν τον Ιανουάριο παίκτες που αποκτήθηκαν σαν μεγάλα ονόματα (Πελέ-Μάζουρεκ-Τσάβες)  όπως δεν είναι επίσης τυχαίο που αποχώρησε ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος κάποια στιγμή, είχε χαρακτηριστεί σαν ο πιο πετυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ.