Η Λειψία συνεχίζει τη μάχη για την είσοδό της στην πρώτη τετράδα που δίνει πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League της νέας σεζόν. Οι ταύροι επικράτησαν 3-1 της Κολωνίας, η οποία έχασε έδαφος για την εξάδα παραμένοντας στους 32 πόντους.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Ενκουνκού με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους. Η Λειψία στο δεύτερο μέρος φρόντισε να “καθαρίσε” την υπόθεση νίκη και μάλιστα μέσα σε τρία λεπτά.
Στο 54ο λεπτό, η ταύροι κράτησαν ζωντανή την μπάλα, παρά την πίεση. Ο Χαϊνταρά μοίρασε στον Ντάνι Όλμο, ο οποίος με μία βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 57′ η Λειψία έκανε τρία τα τέρματά της. Έτρεξε γρήγορα στην κόντρα από τα δεξιά, ο Όλμο τροφοδότησε τον Ανχελίνιο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 3-0. Λίγο πριν από το φινάλε η Κολωνία πέτυχε το γκολ της τιμής με του Λεμπερλέ στο 90+1′.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Γκβάρντιολ, Ορμπάν, Κλόστερμαν (70′ Σιμάκαν), Ανχελίνιο (78′ Μουκελί), Λάιμερ (70′ Σόμποζλαϊ), Χαϊντάρα, Χένριχς, Όλμο (64′ Φόρσμπεργκ), Ενκούνκου, Σίλβα (64′ Πόουλσεν)
ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβέμπε, Σμιτς, Κίλιαν, Χίμπερς, Χέκτορ, Σκίρι (85′ Όστρακ), Όζκαν, Τίλμαν (62′ Σίντλερ), Ντούντα (62′ Ουτ – 90+1′ Λεμπερλέ), Κάιντζ (62′ Λιούμπτσιτς), Άντερσον
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ