Δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, καταφέρνοντας να ελέγξει τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Ομόνοια επανήλθε στις νίκες αποφεύγοντας χωρίς ζημιές τον σκόπελο της ΑΕΛ.
Ήταν εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και δικαίως έφτασε στην επικράτηση. Οι «πράσινοι» πήραν μία νίκη που την είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, μειώνοντας τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες και αποκτά τη δυνατότητα να την ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο, εφόσον νικήσει το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή.
Σε μία τέτοια περίπτωση, θα βρεθεί στο -6 από την κορυφή και τον Απόλλωνα κι ασφαλώς, θα μπει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις στο 2022 και πολύ πιο δυναμικά στη μάχη του τίτλου. Διότι επί της ουσίας, αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο.
Η νίκη επί της ΑΕΛ επιτρέπει στην Ομόνοια να πάει με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, ένα ματς που έχει τεράστια σημασία και θα κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία της. Αυτό είναι ένα επιπλέον κέρδος πέραν της κατάκτησης των τριών βαθμών, όπως επίσης τέτοιο αποτελεί και η επιστροφή του Φαμπιάνο (δεν έχει φυσικά δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ), ενώ έτοιμος για την επάνοδό του στην ενδεκάδα την Κυριακή είναι και ο Γιόρντι Γκόμεθ…

Ανδρέας Βεντούρης