Μετά από δύο ολόκληρους μήνες η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες και έδειξε ικανή να υλοποιήσει τον ρεαλιστικό στόχο για την ώρα της πρώτης 6άδας. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στο Τσίρειο μετά από μια πειστική εμφάνιση η οποία χωρίστηκε σε δύο μέρη.
Σε ένα πολύ καλό και παραγωγικό πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο η ομάδα προηγήθηκε 3-0 και σε ένα δεύτερο ημίχρονο κατά το οποίο διαχειρίστηκε σχεδόν άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα.
Ο Άγγελος Ανδρέου στο ντεμπούτο του στην αρχική 11άδα πέτυχε και το πρώτο του γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 10ο λεπτό. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ αλλά με την παρέμβαση του VAR άλλαξε η αρχική απόφαση του α’ βοηθού Μιχάλη Σωτηρίου και το γκολ μέτρησε κανονικά.
Το 2-0 ήρθε από τον Τσέποβιτς που σκόραρε μετά από τρεις μήνες. Στο 22’ με προβολή μετά από σέντρα του Μαζάν έκανε το 2-0, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Σάντος.

ΑΕΛ (Σ.Παντελίδης): Βοζίνια, Τεσέιρα, Νταβόρ, Τσέποβιτς (84′ Τσάβες) Σάντος, Παπαφώτης (84′ Μάζουρεκ), Μαζάν, Ριστέφσκι, Πελέ (57′ Έουλερ), Ριέρα (75′ Ρέινολντς), Ανδρέου (57′ Τόρες)
Στον πάγκο: Κεραυνός, Ντάβερφελντ, Γεωργίου, Μάζουρεκ,  Αντωνίου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Πετράκης): Μολ, Φώτη (66′ Νάνι), Σαμπίνια, Μουκτάρης (32′ Γκουστάβο), Σάλι (46′ Μάντζης), Κα (66′ Πεχλιβάνης), Γουίλσον, Μανρίκε (76′ Χριστοδούλου), Σαρφό, Κονφέ, Ντιανέ.
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Μποβέδα, Μιχαήλ,  Ευτυχίδης, Πηλαβάς, Καραγιάννης

ΣΚΟΡΕΡ: 10′ Ανδρέου, 22′ Τσέποβιτς, 45+1 Τσέποβιτς (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταβόρ (3η), Ρίερα (3η), Έουλερ/Σάλι, Μανρίκε, Σαμπίνια
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 500

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

————————————————————————————————————————————————–

ΤΟ LIVE ΤΟΥ BALLA.COM.CY
Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 9η θέση με 12 βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός είναι στην 8η θέση με 16 βαθμούς.
ΕΔΩ το σχόλιο για την 11άδα της ΑΕΛ.
ΕΔΩ το σχόλιο για την 11άδα του Ολυμπιακού.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
2′
Σφυρίζει πέναλτι για τον Ολυμπιακό ο διαιτητής. Ο Μανρίκε έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τεσέιρα και ο Ανδρέας Αργυρού υπέδειξε παράβαση.
4′
Αλλάζει την απόφαση του ο διαιτητής. Ενημερώθηκε από το VAR για να δει ξανά την φάση, πήγε στην οθόνη και αφού την εξέτασε ξανά αναίρεσε την αρχική του απόφαση.
10′
Πετυχαίνει γκολ η ΑΕΛ με τον Ανδρέου αλλά ο πρώτος βοηθός Μιχάλης Σωτηρίου σήκωσε αμέσως το σημαιάκι και υπέδειξε οφσάιντ.
Η φάση ελέγχεται από το VAR.
ΓΚΟΛ. 1-0. Το τέρμα αφού ελέγχθηκε μέτρησε κανονικά. 1-0 η ΑΕΛ παίρνει προβάδισμα στο σκορ.


16′
Κίτρινη κάρτα στον Νταβόρ. Συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό και χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια με Απόλλωνα ή ΠΑΕΕΚ. Θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εξ’ αναβολής ντέρμπι με την Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη.
20′ Κίτρινη κάρτα στον Σάλι για φάουλ στον Ριστέφσκι.
22′ ΓΚΟΛ. 2-0. Παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων η ΑΕΛ. Ο Μαζάν έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Τσέποβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 32′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Μουκτάρη πέρασε ο Γκουστάβο.
40′ Κίτρινη κάρτα στον Μανρίκε για δυνατό φάουλ στον Παπαφώτη.
42′ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ  σε μαρκάρισμα του Σαμπίνια στον Σάντος. Ο διαιτητής ήταν κοντά αλλά δεν υπέδειξε παράβαση. Η επαναληπτική προβολή δείχνει ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο τάκλιν πήρε καθαρά τα πόδια του αντιπάλου.
44′ Μετά από επικοινωνία με το VAR ο διαιτητής πήγε και είδε ξανά την φάση και άλλαξε την απόφαση του υποδεικνύοντας πέναλτι για τους γηπεδούχους.
45+1′ ΓΚΟΛ 3-0. Ο Τσέποβιτς από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ΑΕΛ.
*Κίτρινη κάρτα στον διευθυντή της ΑΕΛ Θεόδωρο Αντωνίου για διαμαρτυρίες.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Σάλι πέρασε ο Μάντζης.
57′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Πέρασαν εκτός Ανδρέου και Πελέ και μπήκαν στην θέση τους Τόρες και Έουλερ.
63′ Κίτρινη κάρτα στον Τόρες. Συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό.
63′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Κα έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ασταθώς ο Βοζίνια και ο Μάντζης από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
64′ Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και πάλι διπλή. Ο κεραυνός που εξαπέλυσε ο Γκουστάβο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βοζίνια και στην επαναφορά από κοντά ο Γουίλσον σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.
66′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Φώτη και Κα πέρασαν εκτός και μπήκαν στην θέση τους οι Νάνι και Πεχλιβάνης.
82′ Παραλίγο αυτογκολ. Ο Γουίλσον έκανε την σέντρα, ο Σάντος γύρισε την μπάλα στον Βοζίνια με το κεφάλι και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
90+2′ Απειλεί ο Ολυμπιακός. Ο Χριστοδούλου με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Βοζίνια σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

 

————————————————————————————-