Στην ανάλυση που κάναμε για τις αποδόσεις του πρωταθλητή από τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες πάντα δίνουν τις τάσεις, αναφέραμε ότι η πιο εντυπωσιακή αλλαγή ήταν αυτή της ΑΕΚ.

Η ομάδα της Λάρνακας ξεκίνησε με απόδοση 35.00 από την Stoiximan. Βρισκόταν στην έκτη θέση και ήταν το μεγάλου αουτσάιντερ από τους big-6. Ακόμη και πριν το ντέρμπι με τον Απόλλωνα που είχε κερδίσει έδαφος, παρέμενε στην έκτη θέση στις εκτιμήσεις με απόδοση 25.00.

Αλλά μετά την «τεσσάρα» στη Λεμεσό έπεισε και τους πιο δύσπιστους. Και πλέον έχει απόδοση 10.00! Μάλιστα μοιράζεται την πέμπτη θέση των φαβορί με το ΑΠΟΕΛ που είχε ξεκινήσει ως δεύτερο φαβορί για τον τίτλο και η μετοχή του έχει κατρακυλήσει.

Η ΑΕΚ έχει κάνει την πιο εντυπωσιακή ανατροπή στα προγνωστικά, αλλά από το στόμα της δεν βγαίνει η λέξη «πρωτάθλημα». Δεν θα ακούσετε κανέναν να μιλάει για μάχη τίτλου. Και πολύ περισσότερο τον αρχιτέκτονα της ομάδας, τον Τσάβι Ρόκα. Όπως και στην πρώτη του θητεία, έτσι και τώρα ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής προτιμά τις πράξεις από τα λόγια. Και δεν σκοπεύει να αλλάξει τροπάριο στη συνέχεια. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πιστεύει πως έχει δημιουργήσει μια ομάδα ικανή για όλα!

Ειρήνη Σπυροπούλου