Μεγάλες ανατροπές έχουν σημειωθεί στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών όσον αφορά στον φετινό πρωταθλητή κι αυτές είναι ενδεικτικές της εικόνας που παρουσιάζουν οι ομάδες στο ξεκίνημα.

Παρατηρούμε ότι η Ομόνοια ξεκίνησε και παραμένει φαβορί, σύμφωνα με τα προγνωστικά, αλλά πλέον όχι τόσο ακλόνητο όσο στο ξεκίνημα. Στην Stoiximan, για παράδειγμα, ξεκίνησε με 2.00 και 2.10 και πλέον έχει απόδοση 2.65. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ως τώρα έχουν αλλάξει το σκηνικό γύρω από τους «πράσινους», αλλά παρά το ντεφορμάρισμά τους θεωρούνται ακόμη το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Στη δεύτερη θέση τώρα βρίσκονται Απόλλωνας και Ανόρθωση. Ο Απόλλωνας είχε ξεκινήσει ως τρίτο φαβορί με απόδοση 5.50, αλλά πλέον θεωρείται δεύτερο φαβορί. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ η απόδοσή του έφτασε στο 4.20, ενώ μετά την ήττα από την ΑΕΚ παραμένει δεύτερο φαβορί, αλλά με απόδοση 5.00.

Την ίδια απόδοση έχει πλέον και η Ανόρθωση, η οποία είχε ξεκινήσει ως τέταρτο φαβορί στην Stoiximan με απόδοση 12.00, ενώ μετά την τέταρτη αγωνιστική είχε απόδοση 8.00.

Τέταρτο φαβορί πλέον η ΑΕΛ, η οποία είχε ξεκινήσει ως πέμπτο φαβορί για τον τίτλο με απόδοση 15.00. Μετά την τέταρτη είχε απόδοση 12.00 και πλέον είναι στο 8.00, με την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ να πείθει ολοένα και περισσότερο.

Πέμπτο φαβορί πλέον το ΑΠΟΕΛ μετά την κακή του εκκίνηση με απόδοση 10.00. μεγάλη πτώση για τους «γαλαζοκίτρινους» που είχαν ξεκινήσει ως δεύτερο φαβορί με απόδοση 3.00. Πριν την ήττα από την Ανόρθωση η απόδοσή τους ήταν στο 7.00.

Το μεγαλύτερο άλμα έχει κάνει η ΑΕΚ, η οποία ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, στην έκτη θέση, με απόδοση 35.00, κα πλέον μοιράζεται την πέμπτη θέση με το ΑΠΟΕΛ με απόδοση 10.00! Κομβική στην περίπτωση της ΑΕΚ η «τεσσάρα» στην έδρα του Απόλλωνα: πριν το ντέρμπι αυτό η απόδοσή ήταν στο 25.00.

Ειρήνη Σπυροπούλου