Ο ουρανός συννέφιασε. Το ρολόι σταμάτησε. Η ΑΕΚ έχασε τον καπετάνιο της. Μία μέρα σαν σήμερα του 1990, στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, φεύγει από τη ζωή ο μεγάλος Μιχάλης Αρκάδης.

Ο σπουδαίος διοικητικός παράγοντας, μια μοναδική περίπτωση ηγέτη, που δεν ήθελε ποτέ να έχει δημοσιότητα και δούλευε ως άοκνος εργάτης. Για την ΑΕΚ, ο Μιχάλης Αρκάδης επέμενε πως ήταν πάντα ένας μόνο εργάτης του μεγαλείου της.

Αναμφίβολα, κορυφαίο παράσημο των χρόνων του Μιχάλη Αρκάδη στην ΑΕΚ, ήταν το κύπελλο του 1983. Τότε, έπειτα από ακόμα μια παραίτηση του Ζαφειρόπουλου, ο Αρκάδης βγήκε μπροστά. Ανέλαβε την προεδρία, έφερε την ηρεμία και τον Σενέκοβιτς, οδήγησε την Ενωση στον μοναδικό τίτλο των «πέτρινων» χρόνων. Και έπειτα, με σεμνότητα και δίχως καμία ματαιοδοξία, παρέδωσε τον προεδρικό θώκο στον Τέρη Παναγίδη, που είχε την οικονομική δυνατότητα να κρατήσει στην ΑΕΚ τον Θωμά Μαύρο που έμενε ελεύθερος.

Ο Αρκάδης σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην ΑΕΚ. Πάντα στο πλευρό του Λουκά Μπάρλου, αντιπρόεδρος στις διοικήσεις του, στενός και πραγματικός φίλος σε όλη την πορεία. Πειραιώτης, που έπινε τον καφέ του στο Πασαλιμάνι διαβάζοντας «Δικέφαλο». Δεν σταμάτησε ποτέ να είναι παθιασμένος με την Ενωση και ας του έλεγαν οι γιατροί να προσέχει. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ και η οικογένεια του τον έχασαν τόσο νέο. Εφυγε κοντά τους. Και άφησε μια μεγάλη κληρονομιά, που συνεχίζει η Αγγελική. Όπως έλεγε και εκείνος, τρία πράγματα δεν πρέπει να χαθούν για την ΑΕΚ: Οι μεγάλοι παίκτες, να μην υπάρξει συμφωνία μεταγραφής με αντίπαλο, να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο ο στόχος του πρωταθλητισμού.