Ο Ράντοσλαβ Πέτροβιτς είναι αδιαμφισβήτητα η πιο πετυχημένη φετινή προσθήκη του ΑΠΟΕΛ. Ο 35χρονος αμυντικός αμφισβητήθηκε στην αρχή ακόμα και από τον ίδιο τον Πρόδρομο Πετρίδη-που το παραδέχτηκε δημοσίως- λόγω της ηλικίας του. Ο Σέρβος όμως απέδειξε έμπρακτα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.
Εκτός από την σταθερά θετική αγωνιστική του παρουσία, ο Πέτροβιτς σημείωσε φέτος ρεκόρ συμμετοχών στην καριέρα του στο θεσμό του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή και με μία αγωνιστική να απομένει -βλέπε τελικό επί της ΑΕΚ– είναι στις 30 συμμετοχές (2321 λεπτά). Η καλύτερη του επίδοση ήταν 10 χρόνια πριν την σεζόν 2014/15 με την φανέλα της Τουρκικής, Γκεντσλερμπιρλιγί όπου έπαιξε σε 28 αγώνες του πρωταθλήματος σημειώνοντας 2132 λεπτά.
Πάντως, η καλύτερη και πιο «επώδυνη» χρονιά του Σέρβου ήταν το 2010/11 όταν ήταν στην Παρτίζαν. Μπορεί να είχε μόλις 25 παρουσίες στο πρωτάθλημα αλλά είχε 5 στο κύπελλο και 11 στο Champions League αφού η ομάδα του αγωνίστηκε τότε στους ομίλους της διοργάνωσης.
Ομολογουμένως την φετινή χρονιά εάν το ΑΠΟΕΛ κατάφερνε τελικά να προκριθεί σε Ευρωπαϊκούς ομίλους τότε θα μιλούσαμε για την κατάρριψη του ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις.

Σόλωνας Κύπρου