Αν έχανε από την ΑΕΚ έχανε και την κορυφή το ΑΠΟΕΛ και τότε τα δεδομένα άλλαζαν πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε.
Αλλά και πάλι τα κατάφερε και μάλιστα με μια μεγάλη ανατροπή αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το μέταλλο του πρωταθλητή δεν έχασε ποτέ παρά το γεγονός ότι είναι εκτός τίτλων εδώ και μια 5ετία.
Το σούπερ ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ ήταν απλά η επιβεβαίωση των πιο πάνω καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει φέτος.
Σε τέσσερα ματς χρειάστηκε να βγάλει αυτό το DNA και το έβγαλε.
-Το πρώτο ήταν εκείνο το εξ’ αναβολής παιχνίδι με την Πάφος FC
στο ΓΣΠ στις 27 Σεπτεμβρίου όταν τέσσερις ομάδες (Άρης, Πάφος, Ομόνοια, Ανόρθωση) πήγαν να ξεφύγουν και τις πρόλαβε με εκείνο το γκολ του Γουίλσον.

-Το δεύτερο ήταν το ντέρμπι με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ για την 18η αγωνιστική. Με ήττα έχανε την κορυφή από την φορμαρισμένη τότε «Κυρία» (η βαθμολογία ήταν ΑΠΟΕΛ 39-Ανόρθωση 37) αλλά ο Τομανέ είχε τη λύση, πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο γκολ και έμεινε στην 1η θέση.

-Στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής όταν το ΑΠΟΕΛ όντας ισόβαθμο στους 53 βαθμούς με τον Άρη τον φιλοξένησε στο ΓΣΠ και δεν τον άφησε να μείνει μόνος στην κορυφή. Αντίθετα με την γκολάρα του Ντογκαλά οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν μόνοι στην κορυφή.

-Και φτάσαμε στο σούπερ ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ όπου με ήττα το ΑΠΟΕΛ θα έχανε την κορυφή μόλις πέντε στροφές πριν το φινάλε αλλά και πάλι τα κατάφερε. Οι φίλοι της ΑΕΚ έκαναν SOLD OUT, η ομάδα τους έδειξε να είναι σε καλύτερη κατάσταση, προηγήθηκε και ήταν μπροστά μέχρι το 75’ αλλά εκεί μίλησε και πάλι η φανέλα.

Χρίστος Χρίστου