Η Ντεπορτίβο Αλαβές χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στη Βαλένθια για να εξασφαλίσει την παραμονή της στη La Liga. Τελικά, πήρε τρεις, καθώς κέρδισε τις «Νυχτερίδες» με 1-0 και έτσι θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στη κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Στο 7’ η Αλαβές έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Γκαρσία κατέληξε στο δοκάρι του Ντομενέ, ενώ στο 11’ η Βαλένθια απάντησε στις ευκαιρίες με τον Γκέρα. Στο 20’ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε όχι στον Γκαρσία. Στο 34’ ο Ντομενέ έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του την πήρε ο Ριβέρο. Στο 46ο λεπτό ήταν η σειρά των «Νυχτερίδων» να φτάσουν κοντά στο να σκοράρουν, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Κανός πέρασε μόλις άουτ.

Στο 52’ και το 57’ οι προσπάθειες των Σιμεόνε και Γκαρσία δεν στάθηκαν ικανές για να νικήσουν τον Ριβέρο, ωστόσο στο 69’ η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Βιθέντε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και βρήκε τον Λόπεθ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ισπανό μπακ με πλασέ με τη μία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 75’ η Βαλένθια είχε ακυρωθέν γκολ με τον Λόπεθ, ενώ στο 90+3’ η Αλαβές έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιμεόνε για να διπλασιάσει τα τέρματα της.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομενέ(34’ Ριβέρο, Κορέια(76’ Φουλκιέ), Βάσκεθ(46’ Τσενκ), Μοσκέρα, Γκασιορόφσκι, Λόπεθ, Γκέρα, Πεπέλου, Πίτερ(76’ Γιάρεμτσουκ), Αλμέιδα(46’ Κανός), Ντούρο

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσάμπελ(54’ Μάριν), Αμπγκάρ, Τενάλια, Λόπεθ, Μπλάνκο(72’ Γκεβάρα), Μπεναβίντεζ, Γκουρίδι, Βιθέντε, Γκαρσία(72’ Σαμού), Σιμεόνε