Ο Άρης «κυνηγάει» μόνο τον στόχο της Ευρώπης και αυτός δεν είναι αποκλειστικά στα δικά του χέρια του. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα πρέπει πρώτα να παραμείνει στην 4η θέση με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να νικήσουν την Ανόρθωση εκτός έδρας στο φινάλε του πρωταθλήματος, ή αν δεν γίνει αυτό να μην έχει η Πάφος FC καλύτερο αποτέλεσμα από το δικό τους, έτσι ώστε να τερματίσει η ομάδα 4η.
Δεν φτάνει όμως αυτό αφού ο Άρης θα πρέπει στην συνέχεια να περιμένει τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε Ομόνοια και Πάφο FC, ευελπιστώντας ότι η Ομόνοια θα πάρει το κύπελλο και έτσι ο Άρης θα γίνει η τέταρτη ομάδα που θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι περσινοί πρωταθλητές εκεί που πριν μερικές εβδομάδες έδειχναν να είχαν κλειδώσει την Ευρώπη, πήραν μόλις 6 βαθμούς στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και από την δεύτερη θέση βρέθηκαν στην τέταρτη.
Στα αγωνιστικά, χάνουν το τελευταίο παιχνίδι οι Καζού, Σάβο και Σουμάνσκι λόγω τραυματισμών ενώ επιστρέφουν οι Μπένγκτσον και Σανέ οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι.

Αριστείδου Μιχαήλ