Στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα στην Αγγλία, ο Έντσο Μαρέσκα τα πήγε περίφημα. Επανέφερε άμεσα τη Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου από τη νέα σεζόν θα συναντήσει ξανά τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Και εκείνος, θα του πει πόσο υπερήφανος είναι που τον είδε να πετυχαίνει τόσο άμεσα, έχοντας φύγει το περασμένο καλοκαίρι από το πλευρό του στη Σίτι .

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ως γνωστόν, βρισκόταν στο τεχνικό τιμ των «πολιτών» μέχρι το φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Έμαθε πολλά από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως φυσικά το έκανε και το απέδειξε στην πράξη πηγαίνοντας στην Άρσεναλ, ο Μικέλ Αρτέτα.

Ο Έντσο Μαρέσκα είχε βρεθεί ως πρώτος κόουτς για μερικούς μήνες στην Πάρμα και οι «αλεπούδες» είναι η πρώτη του δουλειά ως απόλυτος επικεφαλής σε πάγκο αγγλικού κλαμπ. Και τα κατάφερε περίφημα.

Η Λέστερ που φέρει τη σφραγίδα του, σκόραρε 85 φορές παρουσιάζοντας και τη μεγαλύτερη τιμή στον δείκτη των xGoals με 80,3 τέρματα! Η διαφορά των γκολ για την ομάδα που από το βράδυ της Παρασκευής έχει επιστρέψει επίσημα στην Πρέμιερ, έφτασε στο +47.

Φυσικά, στην τεράστια μάχη που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους τρεις πρώτους της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ, οι «αλεπούδες» αυτή τη στιγμή έχουν 95 βαθμούς και πορεύονται και προς την κατάκτηση του τίτλου.

Μονάχα η Ίπσουϊτς μπορεί να κόψει πλέον το πρωτάθλημα από τη Λέστερ, αν και το σύνολο του Μαρέσκα, πια, τα θέλει όλα για να γίνει ακόμα καλύτερο το … πάρτι του Βάρντι στο φινάλε της σεζόν.