Οι «Νυχτερίδες» πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Γρανάδα και την έσπρωξαν προς την La Liga 2

Την νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Βαλένθια στην έδρα της Γρανάδα για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της La Liga και κάνει όνειρα Ευρώπης, καθώς βρέθηκε στο -5 από την 6η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παρέμειναν στην προτελευταία θέση και στους 14 βαθμούς οι γηπεδούχοι, που μαζί με την Αλμερία φαίνεται πως θα είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν. «Χρυσός» σκόρερ για τις «Νυχτερίδες» ο Ανδρέ Αλμέιδα.

Μετά από έναν κακό πρώτο δεκάλεπτο, η Γρανάδα απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 11’ , όταν ο Ουζούνι έκανε το πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Μαμαρντασβίλι έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε με τις γροθιές, ενώ στο 18ο λεπτό το σουτ του Γκουμπάου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ματς και στο 22’ το πλασέ του Ουζούνι από τα δεξιά πέρασε μόλις άουτ και στο 27’ ο γκολκίπερ της Βαλένθια είπε όχι στον Πελίστρι.

Οι «Νυχτερίδες» εμφανίστηκαν στο γήπεδο στο 43ο λεπτό, όταν ο Κανός δοκίμασε το πλασέ από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπατάλια, ενώ στο 50’ ο πορτιέρε της Γρανάδα μπλόκαρε την κεφαλιά του Χάβι Γκέρα. Στο 64’ ο χαφ της Βαλένθια απείλησε με νέα κεφαλιά και στο 73’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όμως το τελείωμα του Ντιέγκο Λόπεθ από εξαιρετική θέση ήταν απογοητευτικό.

Ότι δεν κατάφερε ο Λόπεθ, το κατάφερε ο Αλμέιδα τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μετά από κόρνερ του Πεπέλου, ο Μπογέ δεν έδιωξε καλά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον μέσο της Βαλένθια, ο οποίος πήρε ένα κοντρόλ και με δυνατό σουτ από κοντά νίκησε τον Μπατάλια για το τελικό 0-1.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μπατάλια, Μέντεθ(65’ Ρίκαρντ), Ρούμπιο, Μιγκέλ, Νέβα, Ρουίθ(79’ Αρέζο) , Γκουμπάου, Κορμπενό(57’ Βόσβιακ), Πελίστρι, Ουζούνι(79’ Βιγιάρ), Μπογέ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέ(57’ Βάσκεθ), Τσενκ, Μοσκέρα, Κορέια, Πεπέλου, Χάβι Γκέρα, Φραν Πέρεθ(70’ Πίτερ), Ντιέγκο Λόπεθ, Ντούρο(86’ Μαρί), Κανός(57’ Αλμέιδα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ