Για πρώτη φορά φέτος στο GP της Σαγκάης, στον 5ο φετινό αγώνα της Formula 1, δεν βρέθηκε στο βάθρο ένας εκ των οδηγών της Ferrari, καθώς η SF-24, σύμφωνα με τον Σαρλ Λεκλέρ, δεν είχε το γνωστό της καλό φετινό ρυθμό αγώνα σήμερα και ήταν πιο αργή από την απρόσμενα ανταγωνιστική McLaren.
Έτσι, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση του GP της Κίνας, παρότι επέλεξαν στρατηγική μόνο ενός πιτ-στοπ. Ωστόσο, την ίδια διάλεξε και ο Νόρις, που μπήκε ανάμεσα στις δύο Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ στις τρείς πρώτες θέσεις του αγώνα της Σαγκάης. Όμως, όλα είχαν ξεκινήσει από τις φτωχές χθεσινές δοκιμές κατάταξης της Ferrari.
«Σήμερα η 4η θέση ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», παραδέχθηκε ο Λεκλέρ. «Δυστυχώς η McLaren είχε καλύτερο ρυθμό, κάτι που ήταν έκπληξη για εμάς ενώ γνωρίζαμε για τη Red Bull. Δεν αποδώσαμε άσχημα με τη μέση γόμα, αλλά με τη σκληρή ήμασταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί. Πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη, διότι η ταχύτητα που έχουμε δείξει όλο το χρόνο δεν ήταν εδώ σήμερα, ειδικά με τη σκληρή γόμα. Στοχεύαμε στο βάθρο, αλλά η έκπληξη ήρθε από τη McLaren, και ειδικά από τον Λάντο. Αν ο Όσκαρ [Πιάστρι] δεν είχε ζημιά στο δάπεδο, θα ήταν δύσκολο να τερματίσουμε και στην 4η θέση», πρόσθεσε ο Μονεγάσκος.
Και ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, κατέληξε: «Οι αναβαθμίσεις που θα έχουμε στην Ίμολα θα είναι κρίσιμες και τις χρειαζόμαστε. Θα θέσουν τις κατευθύνσεις για την υπόλοιπη χρονιά. Είμαι αισιόδοξος, γιατί η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα».