Η Φιορεντίνα κέρδισε δύσκολα με 2-0 στην έδρα της Σαλερνιτάνα και πλησίασε την 8η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος. Παράλληλα, οι «βιόλα» αγωνίζονται και στα ημιτελικά του Conference κι εφόσον το κατακτήσουν θα περάσουν από εκεί στο  Europa. Απλά περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο η Σαλερνιτάνα.

Πολύ κακό το πρώτο μέρος, με τη Σαλερνιτάνα να περιμένει πίσω και τη Φιορεντίνα να δυσκολεύεται. Η μοναδική μεγάλη φάση ήρθε στο 42ο λεπτό, με τον Πιρόλα να σώζει μετά από προσπάθεια του Ρανιέρι και τον Ικονέ να αστοχεί με πλασέ στην επαναφορά.

Η Φιορεντίνα πίεσε στην επανάληψη και στο 76’ ο Οτσόα είπε όχι σε κοντινό πλασέ του Κουαμέ αλλά στο 80’ ο Ρανιέρι σέντραρε από αριστερά και ο Κουαμνέ με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 0-1.

Και μάλιστα στο 90+5′ ο Οτσόα απέκρουσε το σουτ του Μαντραγκόρα που πήρε ξανά την μπάλα, την έστρωσε στον Ικονέ κι εκείνος από κοντά πλάσαρε για το 0-2.

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Οτσόα, Φάτσιο, Μπράνταριτς, Πιρόλα (63’ Πελεγκρίνο), Πιερότζι, Καντρέβα (68’ Μαρτετζάνι), Σαμπιά (84’ Τζανόλι), Μπάσιτς (84’ Σίμι), Τσαουνά, Γεγκόβσκι, Ικβουεμέσι (68’ Βάισμαν)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μαρτίνες, Ρανιέρι, Καγιόντε (82’ Φαραόνι), Ντάνκαν (82’ Μαντραγκόρα), Παρίζι, Μπαράκ (87’ Μιλένκοβιτς), Λοπές (70’ Αρτούρ), Καστροβίλι (70’ Κουαμέ), Ικονέ, Σοτίλ.