Ο ίδιος ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτήρισε «τελικό» το ντέρμπι με την ΑΕΚ όσον αφορά τις πιθανότητες της Ομόνοιας για διεκδίκηση του τίτλου.
Η Ομόνοια παρουσιάστηκε ασυνεπής σε αυτόν τον «τελικό» με αποτέλεσμα δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε να μείνει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης.
Οι «πράσινοι» στην ΑΡΕΝΑ ήταν σκιά του καλού τους εαυτού και μοιραία έχασαν ένα παιχνίδι που δεν τους επιτρέπει πλέον να κοιτάζουν ψηλότερα από την 3η θέση.
Αυτή είναι και η θέση την οποία θα κυνηγήσουν και θέλουν να μείνουν εκεί για να σφραγίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς η παρουσία στον τελικό Κυπέλλου δεν τους εξασφαλίζει και το τρόπαιο.
Σε καμιά περίπτωση η ήττα από την ΑΕΚ δεν πρέπει να διαγράψει την πορεία που κατέγραψε αυτή η ομάδα από το ξεκίνημα των πλέι οφ μέχρι σήμερα ανεξάρτητα αν χάθηκε ένας μεγάλος στόχος.
Αυτό πρέπει να το κατανοήσει ο κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή και οι ποδοσφαιριστές άμεσα να επιστρέψουν σε ανάλογες εμφανίσεις όπως αυτές πριν από την αναμέτρηση στην ΑΡΕΝΑ.
Έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν παιχνίδια όπως τα δύο που απομένουν με ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC και πρέπει να το κάνουν για να σφραγίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και να πάνε με ένα βάρος-άγχος λιγότερο στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.