Μέτρα στήριξης στις ευάλωτες ομάδες θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει αύριο η Κυβέρνηση σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 11:15 το πρωί.

Οι αποφάσεις θα αποτελούνται από στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων ενόψει και της λήξης της επιδότησης σε καύσιμα και ηλεκτρισμό την 31η Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το Υπουργείο Οικονομικών, μελετά πρόταση για την παραχώρηση κουπονιού σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για την αγορά καυσίμων.

Πυρά εξαπολύει η αντιπολίτευση εναντίον της Κυβέρνησης.

Ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να επαναφέρει τη φορολογία στα καύσιμα που θα πλήξει τους πολίτες από βδομάδας. Κάτι που θα οδηγήσει σε πρόσθετες ανατιμήσεις άλλων προϊόντων και σε περαιτέρω επιδείνωση της ακρίβειας».

Από την άλλη, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «η κοινωνία θα πληρώσει τη νύφη από την πρόχειρη και βεβιασμένη απόφαση της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να τερματίσει την επιδότηση στα καύσιμα».

Στα όρια της απόγνωσης οι πολίτες

Μετά δυσκολίας τα βγάζουν πέρα, αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων, του ηλεκτρισμού και των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Καταναλωτής δήλωσε στη κάμερα του ΣΙΓΜΑ ότι «πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη γιατί είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση».

Μια κυρία ανέφερε ότι «μία οικογένεια με αρκετά παιδιά δυσκολεύεται πάρα πολύ γιατί βδομάδα με βδομάδα βλέπουμε ότι το κάθε πράγμα ακριβαίνει», ενώ ένας άλλος κύριος υπογράμμισε ότι «δυστυχώς το βιοτικό επίπεδο πέφτει. Υπάρχει πρόβλημα».

Προφάσεις εν αμαρτίαις χαρακτηρίζουν την πράσινη φορολογία.

«Αυτά με την πράσινη φορολογία είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», ανέφερε ένας πολίτης για να συμπληρώσεις ένα άλλος κύριος πως «η κατάσταση άρχισε και ξεφεύγει από τα αναμενόμενα και δεν περιμέναμε να είναι έτσι η κατάσταση».

Οι αυξήσεις στα καύσιμα που θα επιβληθούν από την 1η Απριλίου θα έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε άλλα προϊόντα.