Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με το τελείωμα της περσινής στην Λουντογκόρετς, ψηφίστηκε για τρίτη σερί χρονιά καλύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής.

Ο 27χρονος επιθετικός έλαβε 317 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ίλια Γκρούεφ της Λιντς και στην τρίτη τον Ιβάιλο Τσότσεφ της Λουντογκόρετς, όπως συνέβη και το 2022.

“Είναι τεράστια τιμή για μένα να κερδίζω αυτό το βραβείο. Παράλληλα, είναι και με μεγάλη ευθύνη γιατί με υποχρεώνει να συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το κέρδισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια άνοδος στην απόδοσή μου”, δήλωσε αρχικά.

“Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, την οικογένεια, την αρραβωνιαστικιά μου που με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές. Τέλος, θέλω να τονίσω πως οποίος από τους τρεις μας το κέρδιζε, θα το άξιζε”.

Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση της συγκεκριμένης διάκρισης από τον Ντεσπόντοφ, με την αρχή να γίνεται το 2018, ενώ το 2017 είχε κατακτήσει το αντίστοιχο βραβείο σε επίπεδο νέων.

Περισσότερα βραβεία έχει μόνο ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με επτά και ο Χρίστο Στόιτσκοφ με πέντε.