Ο Μάριο Χεζόνια ήταν και είναι ένα από τα βασικότερα πρόσωπα της μπασκετικής σκηνής της Ευρώπης. Η κλάση του είναι δεδομένη, ο ντόρος, που γίνεται γύρω από το όνομά του, είναι φυσιολογικός καθώς μάλιστα σε περίπου δύο μήνες λήγει το συμβόλαιό του με την Ρεάλ.

Υπάρχουν, όμως, και διάφορες αναφορές, που ο Κροάτης σούπερ σταρ λέει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Όπως αυτή του κάποτε συνεργάτη του, Κρις Χιλ. Με αφορμή, λοιπόν, και αυτή την τοποθέτηση του Χιλ, ο ατζέντης του Χεζόνια, Κώστας Παπαδάκης, έκανε την εξής δήλωση στο SDNA:

«Για οτιδήποτε σχετίζεται με τον κ. Μάριο Χεζόνια, σχετικά με το παρόν ή το μέλλον του, μπορεί να θεωρηθεί ΕΓΚΥΡΟ ΜΟΝΟ εάν προέρχεται από τον ίδιο τον κ. Χεζόνια ή εμένα ως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Ολες οι άλλες δηλώσεις, εικασίες ή προσωπικές απόψεις από διαφορετικά πρόσωπα ή πηγές, είναι ανακριβείς, ψευδείς και εσφαλμένες και υπόκεινται σε νομικές ενέργειες και συνέπειες.

Ο κ. Χεζόνια έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και τότε θα πάρει τις αποφάσεις του. Τέλος της ιστορίας. Κώστας Παπαδάκης».