Ο Τόνγκια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας που αφορά την ΑΕΚ με το ωραιότατο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ανόρθωση που ήταν και το νικητήριο, επιτρέποντας στην ομάδα του να μειώσει στο -1 από την κορυφή και να μπει πιο γερά στη μάχη του τίτλου. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι ο νεαρός Ιταλός συζητιέται αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένεκα των εξαιρετικών του εμφανίσεων και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω (και) από το συμβόλαιό του.
Είναι γνωστό ότι ο Τόνγκια αγωνίζεται στην ΑΕΚ ως δανεικός από την Οντένσε μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την ομάδα της Λάρνακας να έχει οψιόν αγοράς. Επειδή κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες και σενάρια για το κόστος της αγοράς του, ψάχνοντας το θέμα μεταφέρουμε ακριβώς τα δεδομένα στην περίπτωσή του.
Οι πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι η ρήτρα του 22χρονου μεσοεπιθετικού, ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ! Ούτε μισό, ούτε… τριακόσιες χιλιάδες. Ένα εκατομμύριο. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως ένα τέτοιο ποσό, είναι απαγορευτικό να βγει από το ταμείο της ΑΕΚ, όση προοπτική κι αν έχει ο (οποιοσδήποτε) ποδοσφαιριστής.
Υπάρχει βέβαια ο τρόπος να τον κρατήσει και του χρόνου στις τάξεις της, με συγκεκριμένες μεθόδους, τις εξής δύο: α) να ανανεώσει το δανεισμό του για ακόμη ένα χρόνο και β) να τον αγοράσει μειώνοντας μέσω διαπραγματεύσεων αυτό το μεγάλο ποσό, προσφέροντας επίσης στη δανέζικη ομάδα ένα ποσοστό μεταπώλησης του Ιταλού.
Θα παίξει σημαντικό ρόλο αν η ΑΕΚ καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και πολύ περισσότερο, αν αναδειχθεί πρωταθλήτρια και συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ! Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η επιθυμία του ιδίου, ο οποίος πάντως δεν κρύβει το ότι είναι πολύ ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και γενικότερα από τη ζωή στη Λάρνακα.
Το κεφάλαιο «Τόνγκια» δεν πρόκειται να ανοίξει, ούτε φυσικά και να κλείσει μέχρι το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι όποιες εξελίξεις θα προκύψουν με το τέλος της.

Ανδρέας Βεντούρης