Με γκολ του Βέλικο Σίμιτς στο 70ο λεπτό, η Ομόνοια νίκησε στο ντέρμπι «αιωνίων» με 1-0 το ΑΠΟΕΛ.
Με τη νίκη τους αυτοί οι πράσινοι έκλεισαν θέση στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, ενώ για το ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα, η ομάδα πάει με πλεονέκτημα δύο αποτελεσμάτων στον τελικό πρωταθλήματος με την ΑΕΚ καθώς η ομάδα της Λάρνακας ισοφαρίστηκε από την Ανόρθωση στο φινάλε στην ΑΡΕΝΑ και ήρθαν όλα τούμπα.

ΟΜΟΝΟΙΑ:Ουζόχο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Κούσουλος, Χάμπος (90+1′ Κασάμα), Σίμιτς (86′ Μπασιρού), Σεμέδο, Αλιούμ, Κακουλλής (61′ Στεπίνσκι)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Μάθιους, Σιπριάνο, Κασάμα, Στεπίνσκι, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού, Ανδρέου, Οζλέρ, Παντελή.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Εφραίμ (65′ Δώνης), Κβιλιτάια (75′ Τομανέ), Τσεπάκ (75΄ Ζέφτε), Σούσιτς, Ντάλσιο, Σαρφό (82′ Βιγιαφάνες), Κοσταντίνοφ (75′ Μαιόλι), Ντογκαλά
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Ζέφτε, Γουίλσον, Βιγιαφάνες, Μαϊόλι, Κρέσπο, Σατσιάς, Τομανέ, Γουίλερ, Μεχρί, Δώνης.

ΓΚΟΛ: 70′ Σίμιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμέδο/Σαρφό
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10.825

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΟΜΟΝΟΙΑ:Χάμπος (2)
ΑΠΟΕΛ: Τσεπάκ, Κοσταντίνοφ (2)

Διαιτητής: Jovanovic Srdjan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα…
1′ Γύρισμα του Αλιούμ, έκοψε ο Πέτροβιτς.
7′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κουλιμπαλί έκλεισε τον Κβιλιτάια, αυτός γύρισε στον Εφραίμ ο οποίος με το εξωτερικό του ποδιού έδωσε πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα αλλά αυτή για κακή του τύχη χτύπησε στον Σαρφό και έφυγε έξω.

9′ Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Επικίνδυνο γύρισμα του Σούσιτς, ο Κβιλιτάια ήταν έτοιμος από κοντά να σκοράρει αλλά τον πρόλαβε ο Κουλιμπαλί.


24′ Γύρισμα του Αλιούμ, έδιωξε ο Σούσιτς.
25′ Σουτ του Ντάλσιο από καλή θέση, η μπάλα σταμάτησε σε σώμα του συμπίακτη του, στον Κβιλιτάια.

29′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντογκαλά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε στον Κβιλιτάια ο οποίος από κοντά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο και στην επαναφορά και πάλι ο Γεωργιανός με κακό τελείωμα από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

36′ Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια σε μαρκάρισμα του Σούσιτς στον Σεμέδο. Ο Σέρβος ρεφ ήταν κοντά στην φάση, είχε καθαρό οπτικό πεδίο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Σαρφό για φάουλ στον Χάμπο.
45′ Ο Κούσουλος βρήκε χώρο, εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
47′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ωραία σέντρα του Χαμάς, ο Κακουλλής δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
51′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Σεμέδο κινήθηκε ωραία από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα και πραγματοποίησε πολύ καλή απόκρουση.
56′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Μετά από κόρνερ του Εφραίμ, η μπάλα έσκασε την καρδιά της άμυνας της Ομόνοιας, ο Κοσταντίνοφ έβαλε την προβολή αλλά ο Ουζόχο ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.
59′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Φάουλ του Σαρφό, κεφαλιά του Τσεπάκ έξω.

61′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Στην θέση του Κακουλλή πέρασε ο Στεπίνσκι.

65′ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα ο Δώνης, έξω ο Εφραίμ.

70′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια. Μετά από λάθος του Κοσταντίνοφ βγήκε μπροστά η Ομόνοια. Ο Σεμέδο έπιασε το σουτ, απέκρουσε ο Μπέλετς και ο Σίμιτς που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


75′  Τριπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Ζέφτε, Μαιόλι και Τομανέ, έξω Τσεπάκ, Κοσταντίνοφ και Κβιλιτάια.

82′ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα ο Βιγιαφάνες αντί του Σαρφό.
85′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Αλιούμ κινήθηκε ωραία στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
86′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Μέσα ο Μπασιρού αντί του Σίμιτς.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

———————————————————————————–