Στην αυριανή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου κλήθηκαν οι δύο Αρχιμανδρίτες σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη Μονή του Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου βλέπει σοβαρά το θέμα της καθαίρεσης των δύο μοναχών, αν κριθούν ένοχοι, καθώς προκύπτουν ζητήματα ηθικής.

Τα επόμενα βήματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει όμως, καθώς δεν είναι ακόμη σίγουρο με ποιο τρόπο οι δύο Αρχιμανδρίτες θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες.

Αν οι ίδιοι παραδεχτούν ότι έχουν υποπέσει σε παραπτώματα και ζητήσουν την καθαίρεσή τους τότε η διαδικασία θα είναι απλή και δεν θα χρειαστεί να παραστούν στην συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Αν όμως αρνηθούν τις κατηγορίες, τότε θα βρεθούν ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου για να αποδείξουν το αντίθετο και θα καταγραφούν τα πάντα.

Σημειώνεται πως, επειδή η Μονή έχει κλείσει με εντολή του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα και δεν υπάρχει ως ανεξάρτητο νομικό καθεστώς, δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Πάντως, οι δύο μοναχοί με ανακοίνωση που εξέδωσαν, μέσω των δικηγόρων τους, αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιωνδήποτε εκκλησιαστικών και/ή ποινικών αδικημάτων και ζητούν την αναβολή της Ιεράς Συνόδου, προβάλλοντας τη θέση ότι «η καθαίρεσή τους χωρίς να προηγηθεί η δέουσα έρευνα και ακροαματική διαδικασία, αντιβαίνει τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου».

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com