Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργος Καζαμίας μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο β’ γκρουπ και για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στην ομάδα.

Για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ και γενικότερα για τον β’ όμιλο: «Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες και το παλέψαμε, όμως με μια δική μας ολιγωρία ήρθε η ισοφάριση. Είναι μαρτύριο το β’ γκρουπ δεν έχεις στόχους. Όμως ό, τι και να λέμε, ότι κίνητρο προσπαθούμε να βρούμε πρέπει οι παίκτες να είναι σοβαροί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να ξεκαθαρίσουμε ότι προτιμούμε να είμαστε σε αυτή τη θέση παρά να παλεύουμε να σωθούμε. Πέρσι είχε ενδιαφέρον το δεύτερο γκρουπ λόγω της ΕΝΠ που το πάλεψε. Είναι μαρτύριο για τους παίκτες και τον κόσμο, χθες είχε 100-150 οπαδούς ενώ με την Πάφο είχαμε 3 χιλιάδες κόσμο. Μας επηρεάζει και οικονομικά στα έξοδα της ομάδας. Το ζητούμενο είναι ότι έχουμε 14 ομάδες, μετά έγιναν 12 και μετά ξανά άλλαξε. Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια όπως σε άλλα πρωταθλήματα που υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι το τέλος. Ας γίνει επιτέλους μία σοβαρή μελέτη για αυτό το θέμα. Φέτος εισακούστηκε μία εισήγηση που κάναμε εδώ και 10 χρόνια, να είναι οι αγώνες κυπέλλου μονοί. Είναι διαφορετικό και υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και φαίνεται στην διοργάνωση. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές ότι δεν υπάρχουν κίνητρα. Ο προπονητής μας θα είναι και τη νέα σεζόν ο ίδιος άρα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν. Το είπε και χθες ο προπονητής μας ότι δοκιμάζει και ψάχνει να δει ποιοι είναι αυτοί που θα ταιριάξουν στο πλάνο του για του χρόνου».

Για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν:  «Είναι αρκετά αυτά που λήγουν λόγω του ότι κάποιοι είναι πέραν των 2-3 χρόνων στην ομάδα. Κρίνονται από τον προπονητή κάποιοι παίκτες και είναι κριτήριο αυτοί οι αγώνες αφού πριν δεν είχαν πάρει χρόνο».

Για το Νάρσινγκ εάν υπάρχουν συζητήσεις για ανανέωση: «Έχει συμμετοχή στο 1/3 των γκολ μας είτε με ασίστ είτε με γκολ. Ενδιαφερόμαστε να τον έχουμε μαζί μας και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Νομίζω πως θέλει και ο ίδιος το ίδιο με εμάς. Προφανώς και παίζουν ρόλο τα οικονομικά του θέλω στο συμβόλαιο και άλλα πολλά. Είναι σημαντικό στο τέλος του μήνα να είσαι σωστός στις οικονομικές σου υποχρεώσεις γιατί εάν δεν είσαι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».

Για την πρόθεση μελών του δ.σ να αποχωρήσουν: «Να υπενθυμίσω πως τα πλείστα μέλη του ΔΣ είναι από παλαιότερες χρονιές ενώ πέρσι είχαμε εκφράσει την πρόθεση σαν διοίκηση να μην επαναδιεκδικήσουμε όμως είπαμε να βοηθήσουμε κι άλλη μια χρονιά. Θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσει το θέμα».

Για τον επόμενο αγώνα επί του Εθνικού: «Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, κάποιοι θεωρούσαν ότι θα παλέψει για την σωτηρία αλλά τους διέψευσε. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και η βαθμολογία λέει την αλήθεια πάντα. Είναι κοντά στην δυναμικότητα μας αλλά παρόλο που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον θέλουμε να πάρουμε την πρωτιά στον όμιλο και εμείς θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια».