Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου.

-Για την εικόνα της ομάδας: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Χρειαζόταν χρόνος για να βρουν οι παίκτες τη χημεία. Θα έλεγα ότι και οι προπονητές βρήκαν τον τρόπο και φαίνεται ότι οι ποδοσφαιριστές πήραν αυτοπεποίθηση. Χθες παρότι δεν ήμασταν και οι καλύτεροι, καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

-Αν έχουν γίνουν επαφές για ανανεώσεις: «Όσοι είναι στην ομάδα, έχουμε δικαίωμα εξάσκησης ανανέωσης των συμβολαίων τους. Όλων. Σιγά σιγά έχουμε ήδη ξεκινήσει να βλέπουμε κάποιες περιπτώσεις, θα μπούμε αποφασιστικά για να κλείσουμε. Πρώτα απ’ όλα όμως είναι να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Ακόμη ανησυχώ, είδαν πολλά τα μάτια μου στο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να υπάρξει η ανάλογη πειθαρχία από όλους, δεν πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι γίναμε μεγάλη ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη».

-Για τη νέα σεζόν: «Ποτέ δεν είχαμε πει ότι είμαστε καλά εκεί που είμαστε. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Εμείς θα κινηθούμε στα πλαίσια που μπορούμε. Να κάνουμε τα λιγότερα λάθη στην επιλογή ποδοσφαιριστών. Θα πω κάτι που δεν σας ακούω να το λέτε… Ο Εθνικός από την αρχή της χρονιάς, αγωνίζεται με εφτά και οκτώ Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι αξιόλογοι και μας βοήθησαν πάρα πολύ φέτος. Θα κινηθούμε σ’ αυτό το πλαίσιο. Θέλουμε να έχουμε το κυπριακό στοιχείο. Να φωνάζουμε και κάποια κυπριακά ονόματα από την κερκίδα».

-Για τις ακαδημίες και τους Κύπριους παίκτες: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα σε αναλογία πληθυσμού, με τόσο ενδιαφέρον για τις ακαδημίες. Αυτά τα ταλέντα χάνονται. Πρέπει να υπάρξει βοήθεια από το κράτος και την ομοσπονδία, να μην φτάνουν σε μια ηλικία αυτά τα παιδιά και να τα πετάμε και μετά να γυρεύουμε και το λάθος στην Εθνική».

-Αν συνεχίζει και του χρόνου ο Σατσιάς: «Βοήθησε πολύ την ομάδα. Θα μιλήσουμε μαζί του…».