Διπλό-παραμονής για την Έμπολι, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Σαλερνιτάνα εκτός έδρας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Serie A και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Παρέμειναν τελευταίοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Μετά από ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο, η Έμπολι έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 21’, αλλά η κεφαλιά του Τσέρι, έπειτα από κόρνερ του Ζουρκόφσκι πέρασε λίγο άουτ και τελικά δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Καμπιάγκι πήρε την μπάλα από τα αριστερά και έκανε την σέντρα, με τον Τζανόλι να κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στο 35’ ο Τσέρι απείλησε με νέα κεφαλιά, ενώ στο 38’ η Σαλερνιτάνα άγγιξε την ισοφάριση, όμως το σουτ του Ντιά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 45’ ο Καπρίλε έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κάστανος και στο 50ο λεπτό η προσπάθεια του Καντρέβα δεν στάθηκε ικανή για να νικήσει τον Καπρίλε. Στο 64’ ο Κακάτσε πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Οτσόα και πέντε λεπτά αργότερα η Σαλερνιτάνα έφερε το ματς και πάλι στα ίσα. Ο Καντρέβα έκανε καταπληκτική σέντρα από δεξιά και ο Βάισμαν με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Καπρίλε για το 1-1.

Στο 87ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Νιάνγκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-2, ενώ στο 90+5’ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα και ο Κανσελιέρι με «ψύχραιμο» πλασέ έγραψε το τελικό 1-3.

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Οτσόα, Πελεγκρίνο, Πιερότσι(41’ Βάισμαν), Μπόατενγκ(59’ Πιρόλα), Τζανόλι(46’ Σάμπια), Μπράνταριτς, Μπάσιτς, Ματζόρε(76’ Κουλιμπαλί), Κάστανος(59’ Τσάουνα), Καντρέβα, Ντιά

ΕΜΠΟΛΙ: Καπρίλε, Μπερενζίνσκι, Ισμάιλι, Λουπέρτο, Κακάτσε, Μαλέχ(70’ Νιάνγκ), Γκράσι, Γκιασί, Ζουρκόφσκι(78’ Κοβαλένκο), Τσέρι(70’ Φατσίνι), Καμπιάγκι(78’ Κανσελιέρι)