Με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του Σιμς (και μάλιστα με τα τρία τέρματά του να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο), η Κόβεντρι επιβλήθηκε 5-0 της Μέντστοουν, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου και τερμάτισε το ταξίδι της μοναδικής ομάδας που είχε απομείνει από τη National League στο φετινό θεσμό!

Τα πρώτα τρία γκολ για την Κόβεντρι, ουσιαστικά, ήταν συνεργασίες συγκεκριμένων παικτών.

Στο 9ο και στο 14ο λεπτό ο Πάλμερ έστειλε τον Σιμς στην περιοχή όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε με πολύ ωραία τοποθέτηση του σώματος για να κάνει γρήγορα το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 35ο λεπτό ο Πάλμερ επιχείρησε μακρινό σουτ, ο γκολκίπερ της Μέντστοουν απέκρουσε και ο Σιμς ήταν εκεί για να πάρει το «ριμπάουντ» και να πετύχει το τρίτο γκολ των κατακτητών του Κυπέλλου του ’87.

Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από το πρώτο μέρος, αλλά οι «sky blues» πέτυχαν ακόμα δυο τέρματα στο φινάλε. Ο Τάβαρες, από κάθετη του Γκόντεν στο 88′ και από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Κόβολαν στις καθυστερήσεις, έγραψε το τελικό 5-0.

Κάπως έτσι το σύνολο του Μαρκ Ρόμπινς άνοιξε φτερά για τα προημιτελικά έπειτα από 15 χρόνια και η Μέντστοουν Γιουνάιτεντ κέρδισε το χειροκρότημα και κράτά τη φετινή εμπειρία ως κειμήλιο…