Με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από το εντυπωσιακό 5-3 επί της Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη, η Βιγιαρεάλ υποδέχτηκε την Κάδιθ, η οποία φρόντισε να… προσγειώσει τους γηπεδούχους και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, 0-0, από το “Θεράμικα”.

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ έψαξαν το γρήγορο γκολ και, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Κομεσάνια να έχει τη πρώτη καλή στιγμή, στο 5′. Η Κάδιθ δεν κλείστηκε πίσω, αντιθέτως, βγήκε επιθετικά, για το 0-1, με τον Κρις Ράμος να έχει δυο καλές στιγμές, με κεφαλιές, ενώ και ο Ναβάρο είχε καλή στιγμή, αλλά, τον σταμάτησε ο γκολκίπερ Γιόργκενσεν της Βιγιαρεάλ, στο 25′. Στο 33ο λεπτό, ο Ράμος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά, το πλασέ του δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ. Η ευκαιρία, με το δυνατό σουτ του Άλεξ Μπαένα στο 34ο λεπτό, ήταν η τελευταία, αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων, στο πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη, η Βιγιαρεάλ εξακολουθούσε να δυσκολεύεται, στο να διασπάσει την άμυνα της Κάδιθ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, κυρίως, του Μπαένα. Το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Κάδιθ να παίρνει δεύτερη σερί ισοπαλία, από τη στιγμή που ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία, ωστόσο, συμπλήρωσε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς τρίποντο. Η Βιγιαρεάλ παραμένει στη 14η θέση, στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και για τρίτη φορά, στο εφετινό πρωτάθλημα, κράτησε απαραβίαστη την εστία της.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Κίκο Φεμένια, Αλμπιόλ, Κουένσα, Αλμπέρτο Μορένο, Ακχομάχ (46′ Γκέδες), Κομεσάνια (70′ Καπουέ), Κοκλέν (89′ Τριγκέρος), Μπαένα, Ζεράρ Μορένο, Σόρλοθ (46′ Μοράλες)

ΚΑΔΙΘ: Λεντέσμα, Καρσελέν, Μερέ, Τσουστ, Λούκας Πιρές, Αλέχο (75′ Χουάνμι), Φερνάντες, Εσκαλάντε (90’+3′ Κουαμέ), Ναβάρο (82′ Γκόμες), Ράμος (82′ Οκάμπο), Σομπρίνο (90’+3′ Θαλδούα)