Τέτοιο φινάλε πρωταθλήματος πάει μια ολόκληρη 10ετία να το δούμε. «
Τελικό πρωταθλήματος» είδαμε ξανά την σεζόν 2013-2014 που ήταν και ο μοναδικός μέχρι σήμερα από την ημέρα που μπήκαν στην ζωή μας στα πλέι οφ.

Τότε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ πάλεψαν για τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική σε ένα… επεισοδιακό παιχνίιδι.
Σήμερα πάλι το ΑΠΟΕΛ εκεί με αντίπαλο αυτή την φορά την ΑΕΚ. Φέτος λοιπόν θα έχουμε τον δεύτερο… τελικό πρωταθλήματος που είχαμε ποτέ από έλευσης  των πλέι οφ, και θα είναι και η 4η φορά σε αυτό το διάστημα που το πρωτάθλημα θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.
2013-2014: Ο ΠΡΩΤΟΣ… ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Ήταν δραματικό και επεισοδιακό το φινάλε εκείνης της σεζόν, με το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ να παλεύουν… σώμα με σώμα για τον τίτλο. ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ είναι στο 0-0 και ο αγώνας διακόπτεται λόγω τραυματισμού του Κακά από κροτίδα που έφυγε από την κερκίδα της ΑΕΛ. Η Δικαστική Επιτροπή αποφασίζει επανάληψη σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς θεατές. Το ΑΠΟΕΛ νικά 1-0 με γκολ του Σέρινταν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», πιάνει την ΑΕΛ στη βαθμολογία και την προσπερνά με την υπεροχή στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αργότερα το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση της Δικαστικής και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΑΠΟΕΛ.


2014-2015: ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δεν ήταν τελικός πρωταθλήματος αλλά ο τίτλος κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Στο ΑΠΟΕΛ αρκούσε και η ισοπαλία κόντρα στον Ερμή, τον νίκησε 4-2 στη Λάρνακα και πανηγύρισε τον τίτλο με τρεις βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ.

2017-2018: ΠΟΤΕ… ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!
Ήταν μια σεζόν που το πάλεψαν μέχρι τέλους ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας, με τον τίτλο να κρίνεται μαθηματικά στην τελευταία αγωνιστική. Το ΑΠΟΕΛ ήταν με έναν βαθμό μπροστά έναντι των γαλάζιων (83-82) καθώς νίκησε τον Απόλλωνα δύο αγωνιστικές πριν και ήθελε νίκη με την Ανόρθωση. Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε και νίκησε 2-1 με γκολ του Μίκαελ Ποτέ στο 88ο λεπτό. Ο Απόλλωνας ηττήθηκε στην τελευταία αγωνιστική 1-0 από την Ομόνοια.

2023-2024: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ… ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!
Φτάσαμε στο σήμερα και στον δεύτερο… τελικό από τότε που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο τα πλέι οφ. Όπως και στον προηγούμενο του 2014 συμμετέχει σε αυτόν και το ΑΠΟΕΛ, μόνο που αξντ΄9παλος δεν θα είναι η ΑΕΛ αλλά η ΑΕΚ που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Χρίστος Χρίστου