Συνέβη μία, έγινε και δεύτερη φορά, επαναλήφθηκε και 3η και οδεύουμε ολοταχώς για… τέταρτη. Αλήθεια, είναι εφικτό η Μάντσεστερ Σίτι να χάσει το πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League, ενώ γνωρίζει πως με… απόλυτο, θα πανηγυρίσει η ίδια.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα «μονομαχεί» με την Άρσεναλ για την κατάκτηση της φετινής Premier League. Το γνωρίζετε όλοι αυτό. Όπως και το ότι αν είναι στο τέλος εκείνη που θα πανηγυρίσει, τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που θα έχει πάρει τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα!

Ωστόσο, για να το πετύχει αυτό, πρέπει να καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ένα εξ’ αυτών έγκειται στο σερί που «τρέχει» τη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίς να ηττηθεί, με την ομάδα του Μάντσεστερ φέτος να είναι για πέμπτη φορά αήττητη σε 20 και πλέον αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Προφανώς και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Και το έχει κάνει πράξη μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία είχε κάνει επτά φορές ένα σερί 20 και πλέον αήττητων αγώνων.

Από εκεί και πέρα, πολλοί είναι αυτοί που συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουν οι «πολίτες» να φτάσουν στον τίτλο, παρότι απέναντί τους βρίσκονται ομάδες διατεθειμένες να κάνουν την υπέρβαση. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως τη σεζόν 2018-19, η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο με 98 βαθμούς, παρότι η Λίβερπουλ ήταν σχεδόν… αλάνθαστη.

Ηττήθηκε μόλις για μία φορά σε ολόκληρη τη χρονιά, συγκεντρώνοντας εν τέλει έναν βαθμό λιγότερο. Ακολουθεί η σεζόν 2021-22, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να το κάνει… ξανά.

Εκπληκτική αντεπίθεση στο φινάλε, έφτασε στον πόντο από τη Μάντσεστερ Σίτι και ήταν μία «ανάσα» από το δεύτερό της πρωτάθλημα με τον Γερμανό προπονητή στο «τιμόνι». Ούτε τότε όμως, κατέστη εφικτό. Η Σίτι έχανε με 2-0 στο «Έτιχαντ» στην τελευταία αγωνιστική, αλλά προέβη σε μία επική ανατροπή και εξασφάλισε τον τίτλο.

Πέρυσι, η Άρσεναλ έφτασε κοντά και προπορευόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, μέχρι και τον Απρίλιο. Κάτι όμως οι απώλειες βαθμών, κάτι ο τραυματισμός του Γουίλιαμ Σαλιμπά, την έριξαν από την κορυφή της βαθμολογίας. Την προσπέρασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι 89 βαθμοί που συγκέντρωσε, έναντι 84 των «κανονιέρηδων», του έδωσαν ένα τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Μπορεί να συμβεί και φέτος; Ενδεχομένως… ναι. Διότι η Άρσεναλ μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 89 πόντους, αλλά να μην σηκώσει τον τίτλο της Premier League, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Συμβαίνει… ξανά. Είναι αλήθεια. Και απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία, είναι η Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει τη Φούλαμ, την Τότεναμ και τη Γουέστ Χαμ, στα παιχνίδια που απομένουν. Οψόμεθα…