Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ παραμένουν χωρίς τρίποντο εδώ και αρκετό διάστημα, μιας και στη, μεταξύ τους, μονομαχία δεν υπήρξε νικητής, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, στο 2-2 της “Volkswagen Arena”.

Μόλις στο έβδομο λεπτό, η Χόφενχαϊμ άνοιξε το σκορ, με ωραία ενέργεια και σουτ του Μαξιμίλιαν Μπάιερ, να πετυχαίνει το όγδοο, εφετινό του γκολ. Η Βόλφσμπουργκ βγήκε, άμεσα, μπροστά για ισοφάριση και στο 20′ είχε δοκάρι με τον Βιντ. Στο 23ο λεπτό, ο Δανός είχε νεα ευκαιρία, με τον τερματοφύλακα Μπάουμαν να τον σταματά, ενώ, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας της Βόλφσμπουργκ, ο Καστέλς, χρειάστηκε να κάνει εκτίναξη και να απομακρύνει την μπάλα, γλιτώνοντας την ομάδα του από το 0-2.
Έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στην ενδεκάδα της Βόλφσμπουργκ πέρασε ο Λόβρο Μάγερ, που αναδείχτηκε στη “χρυσή αλλαγή” του Νίκο Κόβατς. Στο 58ο λεπτό, ο Κροάτης μέσος ισοφάρισε, αλλά, η Χόφενχαϊμ χρειάστηκε οκτώ λεπτά για να πάρει, ξανά, το προβάδισμα. Ο Μάγερ επιχείρησε να μπλοκάρει το σουτ του Γκρίσα Πρέμελ, αλλά, ο Γερμανός μέσος κατάφερε να χριστεί σκόρερ για το 1-2. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, ο Ενσόκι ανέτρεψε, εντός περιοχής, τον Μάγερ, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Κροάτης, που ανέλαβε την εκτέλεση, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Μέχρι το φινάλε του ματς, οι δυο ομάδες κάλυψαν τα νώτα τους και, στο τέλος, πήραν από ένα βαθμό, απολύτως δίκαια, με βάση την εικόνα τους στο ματς.

Πέντε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη η Βόλφσμπουργκ, έξι τα σερί ματς χωρίς τρίποντο για τη Χόφενχαϊμ, με τις δυο ομάδες να μένουν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Καστέλς, Μάλε (55′ Μπακού), Μπορνό, Γεντς, Ροτζέριο, Τσέρνι (46′ Σβάνμπεργκ), Βρανκς (56′ Μάγερ), Άρνολντ, Παρέδες, Μπέχρενς (84′ Πετσίνοβιτς), Βιντ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Κάμπακ, Μπρουκς, Ενσόκι, Τοχούμτσου (65′ Σκοβ), Σταχ, Πρέμελ, Κράμαριτς (86′ Κόντε), Βέγκχορστ (65′ Μπεμπού), Μπάιερ