Αν και έχασε το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο ματς της σειράς, αν και ταλαιπωρήθηκε από μία ασθένεια που τον ανάγκασε να γυρίσει στην Ισπανία για κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ βρίσκεται ξανά στην Αθήνα και όπως δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, θα βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης (7/5 στις 21:15) στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού για το Game 5 των playoffs της EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ισπανός φόργουορντ είχε βρει τον ρόλο του στους πράσινους και είχε εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα στους τελευταίους αγώνες, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει στη συνέχεια πολλά βήματα προς τα εμπρός για να καλύψει το κενό του και με το παραπάνω. Το πώς και το πόσο θα χρησιμοποιηθεί, αν χρησιμοποιηθεί, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τον προπονητή του.

Συνολικά στη σεζόν μετράει 4.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 5.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 16:42 σε 28 αγώνες. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, σε αντίθεση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα μπει πλήρης στο ΟΑΚΑ για την νίκη που θα τον στείλει σε Final Four για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.