Η ΑΕΛ κατάφερε να νικήσει την Νέα Σαλαμίνα με 3-1 σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια και στο τέλος πανηγύρισαν μια πέρα για πέρα δίκαιη επικράτηση.
Ο Αλέξης Γαρπόζης στο ντεμπούτο του στον πάγκο, πέραν της αλλαγής στην ψυχολογία που ήταν εμφανής, παρουσίασε μια πιο ορθολογιστική 11άδα με αποτέλεσμα η ομάδα του να έχει πολύ καλή απόδοση παρά την απραξία των δέκα μερών.
Επιθετικά χρησιμοποίησε γρήγορους ποδοσφαιριστές στα άκρα, έδωσε πρωτοβουλία στον Μεντόσα με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί όπως αποδείχθηκε ο Μίντσεφ ήταν φόβος και τρόμος.
Ο Βούλγαρος μέτρησε τρεις επαφές στην αντίπαλη περιοχή πέτυχε ισάριθμα γκολ, το ένα σωστά δεν μέτρησε, και έδειξε πως είναι να παίζεις με κανονικό σέντερ φορ.
Μεσοαμυντικά τώρα, η ομάδα έχοντας στην μεσαία γραμμή τους δύο ποιοτικότερους της χαφ και με τετράδα στα μετόπισθεν που ήξερε τον ρόλο της, κατάφερε με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά να έχει σωστή λειτουργία και να κρατήσει μακριά τον αντίπαλο.
Η εμφάνιση της ΑΕΛ αφήνει μια νότα αισιοδοξίας για την συνέχεια, κυρίως για τον θεσμό του κυπέλλου που είναι και η μοναδική διέξοδος για διάκριση.

Μιχαήλ Αριστείδου