Ενώπιον του δικαστηρίου τέθηκε η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών εντός των Φυλακών, αλλά και ο ξυλοδαρμός κρατουμένων από άλλους φυλακισμένους.

Κατά την αντεξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δολοφονία του Τανσού Τσιτάν, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί, στο κατά πόσο πουλούσε ναρκωτικά σε συνεγασία με θύμα και αν είχαν οικονομικές διαφορές.

«Έβαζε άλλους να πωλούν ναρκωτικά»

«Μέσα στη φυλακή ποτέ δεν πούλησα ναρκωτικά, με τον Τσιτάν. Ο κατηγορούμενος, έβαζε άλλους να πωλούν ναρκωτικά για αυτόν, ανάμεσά τους και ο Τανσού. Όλοι το ξέρουν, εγώ ήμουν μόνο χρήστης», ανέφερε ο μάρτυρας.

Περιέγραψε μάλιστα περιστατικό, στο οποίο όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, από τον κατηγορούμενο.

«Στις φυλακές με κτύπησε με το τραπεζάκι επανειλημμένα. Το έχουν δει όλοι, όσοι ήταν στο δωμάτιο ότι ο κατηγορούμενος με κτύπησε. Πήγαινε, σε άλλους Κούρδους και τους έλεγε πως έδερνε τον Τανσού, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα, που είναι μάρτυρες μπορεί να μην είδαν, αλλά άκουγαν», σημείωσαν.

Στο κάδρο και τα κινητά τηλέφωνα.

Σε ερώτηση δικηγόρου αν είχε πρόβλημα με τον Τανσού, επειδή υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τη συμβία του, ο μάρτυρας απάτησε «όχι, όλες οι αποδείξεις είναι στο κινητό που είναι στις φυλακές. Ο κατηγορούμενος πίστευε ότι ο Τανσούν κατείχε βίντεο, με ερωτικές στιγμές, με τη γυναίκα του. Είχε ζητήσει, να βρεθούν αυτά τα βίντεο. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Τανσού».

Κατά τη διαδικασία, εξετάστηκαν οι σχέσεις του μάρτυρα με τον κατηγορούμενο και το θύμα.

Ο μάρτυρας, δήλωσε ότι οι σχέσεις του με τον κατηγορούμενου πριν φυλακιστούν για ένα διάστημα ήταν καλές, ενώ ισχυρίστηκε ότι πωλούσε ναρκωτικά για λογαριασμό του.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες αφότου προειδοποιήθηκε από το δικαστήριο, ότι τα όσα αναφέρει πιθανόν να τον εμπλέξουν σε διαφορετικές υποθέσεις.

«Ένιωθα τύψεις»

Κληθείς να απαντήσει αν συμφώνησε να γίνει μάρτυρας και να μεταβεί μόλις εκτίσει την ποινή του σε άλλη χώρα, ο μάρτυρας ανέφερε «πήρα μόνος μου την απόφαση να καταθέσω. Ένιωθα τύψεις και είχα μεγάλο βάρος, για αυτό μετά είπα περισσότερα πράγματα’».

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος κτυπούσε το θύμα, χωρίς να το λυπάται και όταν του ζήτησε να σταματήσει τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com