Τον ακρωτηριασμό του εθνοφρουρού της ΕΛΔΥΚ επιβεβαίωσε στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα» ο γνωστός ορθοπεδικός – Μικροχειρούργος, Άλκης Αλκιβιάδης.

Μάλιστα ο εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες αμυντικές χειροβομβίδες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην Εθνική Φρουρά, καθώς πριν από 9 χρόνια συνέβη το ίδιο περιστατικό σε άλλον εθνοφρουρό.

Αρχικά είπε ότι ο ίδιος έκανε το χέρι του εθνοφρουρού. «Ελπίζουμε ότι θα του κάνουμε ένα χειρουργικό καθαρισμό καθώς η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην παλάμη».

Συμπλήρωσε ότι ο εθνοφρουρός έχει απολέσει τα δάκτυλα του. Ερωτηθείς αν έχει ακρωτηριαστεί, απάντησε «ναι γιατί όταν η έκρηξή γίνει μέσα στην παλάμη τότε εξαφανίζονται τα πάντα».

Ο δρ. Αλκιβιάδης υπογράμμισε ότι αν θέλει ο εθνοφρουρός να μείνει στην Κύπρο τότε θα το βοηθήσουν. «Θα του μεταφέρουμε από το πόδι έτσι ώστε να κάνουμε κάτι λειτουργικό».

Εξήγησε ότι η χειροβο0μβίδα είναι αμυντική. «Παρόμοιο περιστατικό με τον ίδιο τύπο χειροβομβίδας σημειώθηκε σε εθνοφρουρό πριν από εννέα χρόνια. Έβριζα τους πολιτικούς που έφεραν τέτοιες χειροβομβίδες».

Ακόμη ανέφερε ότι «τότε έβγαιναν βουλευτές της επιτροπής Άμυνας και έλεγαν «ένα γιατρουδάκι που ξέρει από χειροβομβίδες», προσθέτοντας ότι «ξέρω γιατί έκανα στον πόλεμο της Βοσνίας και τέτοια περιστατικά δεν συναντήσαμε».

Όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένες χειροβομβίδες προέρχονται από αραβική χώρα. «Είναι κρίμα. Ένα παιδί που ήρθε για να υπηρετήσει σε ηλικία 23 ετών να έχει τέτοια προβλήματα».

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com