Ο Στάνιμιρ Στόιλοφ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αστάνα στις 21 Ιουνίου 2014. Στον σύλλογο του Καζακστάν παρέμεινε για 3,5 σεζόν κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, ενώ οδήγησε τους Καζάκους στους ομίλους του Champions League.

Λίγους μήνες μετά την άφιξη του στην Αστάνα, μια από τις πιο σοφές κινήσεις του Βούλγαρου τεχνικού ήταν η απόκτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο Στοίλοφ επέμενε για την απόκτηση του Σέρβου διεθνή χαφ αν και η ομάδα του θα έπρεπε να δαπανήσει 400.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από την σλοβενική Ντομζάλε. Δύο χρόνια αργότερα ο Μαξίμοβιτς είχε δεκαπλασιάσει την χρηματιστηριακή αξία του!

Ο νυν τεχνικός της Γκέζτεπε, ο οποίος ουσιαστικά απογείωσε την αξία 28χρονου διεθνή άσου μίλησε στο SDNA για την διαφαινόμενη μεταπήδηση του Μαξίμοβιτς από την Χετάφε στον Παναθηναϊκό.

«Ο Μαξίμοβιτς είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος δουλεύει πολύ και μπορεί να προσφέρει τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Πρόκειται για ένα παιδί που έχει δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια καταγράφοντας αξιοσημείωτη πρόοδο. Έχει τρομερή φυσική κατάσταση, μεγάλα αποθέματα δυνάμεων. Επίσης είναι πολύ δυνατός με το κεφάλι και στις δύο περιοχές.
Στην Αστάνα έμεινε για σχεδόν 2,5 χρόνια και βρισκόταν πάντα σε πολύ καλό επίπεδο. Έδειξε τι μπορεί να κάνει παίζοντας στα ματς του Champions League, αλλά και του Europa League. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πέτυχε και στη συνέχεια αγωνιζόμενος στην Ισπανία. Εάν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός θα έχει στη διάθεση του ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα τον βοηθήσει».