«Η Ανόρθωση είναι πανέτοιμη για τον επόμενο αγώνα στο κύπελλο. Για το πρωτάθλημα θα έχουμε καιρό να συζητήσουμε». Αυτή ήταν η απάντηση του Νταβίντ Γκαγιέγο για το αν είναι έτοιμη να κατακτήσει τον τίτλο η ομάδα του.
Δεν περιμέναμε να το παραδεχθεί, άλλωστε ποτέ δεν το έκανε, όμως το γνωρίζει πολύ καλά. Από μέσα του σίγουρα σκέφτηκε «ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», απλά έπρεπε να κρατήσει…την μπάλα κάτω τόσο για τον κόσμο όσο και για τους ποδοσφαιριστές του.
Μέσα από το ντέρμπι, η εικόνα που έβγαλε το σύνολο του Ισπανού κόουτς «φωνάζει» ότι φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στο πρώτο μέρος ναι μεν είχε την κατοχή χωρίς τις ευκαιρίες, αλλά, στην επανάληψη μπήκε αφοσιωμένη με στόχο να πάρει τους τρεις βαθμούς. Όπερ και εγένετο.
Μόλις πέτυχε το γκολ έκανε άψογη διαχείριση και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επιτυχία.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι πως κατάφερε να φτάσει στην 12η της νίκη σε μια βραδιά που δεν ήταν τόσο καλή συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις. Λίγο η πίεση που είχε από την ήττα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, λίγο το αποτέλεσμα των γαλαζοκιτρίνων που έβαλε πιο δύσκολα όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός τεχνικός, έφεραν την Ανόρθωση να μην πιάσει τα στάνταρ που συνήθισε, ειδικά μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Κι όμως. Ήταν «ατσάλινη». Και αντίδραση έβγαλε, και τη νίκη πήρε και στο -2 μείωσε και στην πίεση άντεξε!
Γι’ αυτό, κόουτς
, ας απαντήσουμε εμείς για ‘σένα ή πιο σωστά ας εκφράσουμε εμείς αυτό που δεν ήθελες. Ναι, η Ανόρθωση πάει (ολοταχώς) για πρωτάθλημα!

Θράσος Δημητρίου