Την άποψή του για το ντέρμπι των «αιωνίων» κατέθεσε ο Κύπριος προπονητής, Σάββας Δαμιανού, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας. Τα «κλειδιά» για την κάθε ομάδα και το λόγο που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ. Αναλυτικά:
«Αγώνας τριπλής παραλλαγής, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του ΑΠΟΕΛ λόγω του κόσμου. Πιστεύω θα παίξει ρόλο. Το ΑΠΟΕΛ είναι σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να μην σε ενθουσιάζει με την απόδοσή του, αλλά είναι μία  σοβαρή και στιβαρή ομάδα, που είναι αποτελεσματική και δύσκολα της κάνεις ευκαιρίες.
Η Ομόνοια είναι μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα, αν και τον τελευταίο καιρό πήρε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε πιο βατούς αντιπάλους. Ήταν ένα στοίχημα να μην έχει απώλειες σ’ αυτά τα παιχνίδια. Βγάζει χαρακτήρα στα ντέρμπι. Το πρόβλημά της είναι ο… ίδιος της ο εαυτός.
Αν σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε μεγάλα διαστήματα στον αγώνα, έχει παίκτες που διαθέτουν ποιότητα όπως οι Σεμέδο, Λοΐζου και Μπέζους για να κάνουν τη διαφορά. Αν έχει μια καλή αμυντική λειτουργία σαν ομάδα, θα μπορέσει να πετύχει το στόχο της.
Ελαφρύ προβάδισμα δίνω στο ΑΠΟΕΛ λόγω κόσμου και της σταθερότητας που δείχνει μεσοαμυντικά».

Ανδρέας Βεντούρης