Θέλει να φύγει, το έχει αποφασίσει, το κρύβει από όλους και το ανακοινώνει ξαφνικά, ένα πρωί, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αφήσει τη Λίβερπουλ, ο «κύκλος» έκλεισε. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα διεκδικεί τέσσερις τίτλους. Τέσσερις μήνες μετά, καταλήγει μόνο με έναν και εκτός στόχων, τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η Premier League. Ναι, της έδωσε περιθώριο να βρει προπονητή για τη νέα χρονιά. Αλλά ρεαλιστικά, εκείνη τελικά η ανακοίνωση του Κλοπ, έκανε καλό στον «οργανισμό» που λέγεται Λίβερπουλ;

Γυρνάμε τον χρόνο στις 26 Ιανουαρίου του 2024. Δύο ημέρες μετά την ισοπαλία της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ, για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Οι «κόκκινοι» προκρίνονται με το 1-1, καθώς είχαν επικρατήσει στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων. Οι πανηγυρισμοί είναι έντονοι στο «Κρέιβεν Κότατζ».

Διότι όπως αντιλαμβάνεστε και πιθανότατα θα θυμάστε, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει καταφέρει και πάλι, να διεκδικεί κάθε λογής τρόπαιο, τέσσερις μήνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Είναι «μέσα» στο πρωτάθλημα, αποτελεί το φαβορί του Europa League, συνεχίζει στο Κύπελλο Αγγλίας και βρίσκεται ήδη στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα συναντούσε την Τσέλσι.

Εκείνο το πρωινό της 26ης Ιανουαρίου όμως, δεν ήταν ίδιο με τα υπόλοιπα. Διότι ένας κύκλος έκλεισε απρόσμενα και δεν υπήρχε επιστροφή. Ο Γερμανός ανακοινώνει πως σταματά από τη Λίβερπουλ. Πως αποχωρεί το καλοκαίρι. Πως έχει ξεμείνει από δυνάμεις, πως κουράστηκε, πως θέλει να πάρει τον χρόνο του και πως θα απέχει από την προπονητική, δίχως να οριστικοποιεί την ημερομηνία επιστροφή του.

Το «σοκ» είναι τεράστιο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει πει πως δεν το πίστευε, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ το ίδιο, ο Κώστας Τσιμίκας μας είπε πως άπαντες το έμαθαν την ίδια στιγμή και προφανώς ήλπιζαν να πρόκειται για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν ήταν όμως…

Ο Γιούργκεν Κλοπ το εννοεί και όσο και αν συγκινείται κάθε φορά που πατά στο «Άνφιλντ», η απόφασή του παραμένει αναλλοίωτη. Αυτομάτως, οι παίκτες της Λίβερπουλ αποφασίζουν πως θέλουν να κατακτήσουν κάθε λογής τίτλο για χάρη του. Και η αρχή γίνεται με το Λιγκ Καπ. Μένουν τρεις «κούπες» ακόμη. Η Λίβερπουλ θέλει την Premier League, στο Europa League έχει κληρωθεί με την Αταλάντα και στο FA Cup, o δρόμος την βγάζει στο «Ολντ Τράφορντ», με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την ιστορία την γνωρίζετε. Στο πρωτάθλημα κάποια στιγμή θα πλήρωνε το γεγονός πως βρίσκεται διαρκώς πίσω στο σκορ. Έχουμε φτάσει στις 16 τέτοιου είδους περιπτώσεις. Και καμία ομάδα στον κόσμο, είναι ικανή να επιστρέφει από αυτή τη συνθήκη κάθε… Κυριακή. Ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, ήττα από την Έβερτον, 2-2 με τη Γουέστ Χαμ και φυσικά ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ» με τους «κόκκινους διαβόλους». Αποτελέσματα αρκετά για να μείνει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ακολουθεί το Κύπελλο Αγγλίας, όπου σε ένα ματς «δικό» της, με κάποιον τρόπο «κατάφερε» να χάσει. Δεν το τελείωσε όταν θα μπορούσε, ισοφαρίστηκε στο 80ο λεπτό, οδηγηθήκαμε στην παράταση και ηττήθηκε στην τελευταία φάση, από ένα γκολ του Ντιαλό.

Όσον αφορά την Αταλάντα; Το 3-0 των Ιταλών μέσα στο «Άνφιλντ», δεν θα μπορούσε να γυρίσει μέσα στην Ιταλία. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η Λίβερπουλ κέρδισε, αλλά το 1-0 του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 4ο λεπτό, απλώς της έδωσε μία νίκη… γοήτρου και 90 λεπτά ακόμη στον θεσμό. Και το ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε εκεί.

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που θέλουμε να καταλήξουμε. Η Λίβερπουλ έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη Απριλίου, σε όλες τις διοργανώσεις. Όσα δηλαδή έχασε από τον Αύγουστο μέχρι και τον Φεβρουάριο αθροιστικά. Παράλληλα, είδε σχέσεις παικτών – προπονητή να «κλονίζονται». Είχαμε καυγά ανάμεσα σε Κλοπ και Σαλάχ, «γκρίνια» από τον Νούνιες και ένα κλίμα που δεν θυμίζει… ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Και ρωτάμε τώρα εμείς… Έκανε καλό τελικά η ανακοίνωση της αποχώρησής του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ, σε εκείνο το χρονικό σημείο; Όχι, δεν έκανε. Και καλώς ή κακώς, υπεύθυνος για το ότι η σεζόν ολοκληρώνεται με το Λιγκ Καπ, στην 3η θέση της Premier League, και εκτός διεκδίκησης ευρωπαϊκού τίτλου ή Κυπέλλου Αγγλίας, είναι ο ίδιος ο Γερμανός!

england365.gr