Ο Ντιεμερσί Ντογκαλά είναι αν όχι ο κορυφαίος του φετινού ΑΠΟΕΛ, σίγουρα ένας από τους τρεις κορυφαίους μέσα στην σεζόν.
Κάνει βάση αριθμών την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του και θα είναι ευχής έργον αν την κλείσει με τον καλύτερο τρόπο πανηγυρίζοντας και το πρωτάθλημα το οποίο θα είναι το δεύτερο στην καριέρα του (μετά από εκείνο με την Γκενκ στο Βέλγιο την σεζόν 2018-2019).
Σημαντικό ρόλο στην… αναγέννηση του Κογκολέζου έπαιξε ο Σα Πίντο οποίος τον γνώριζε πολύ καλά, συνεργάστηκαν ξανά και μάλιστα με επιτυχία.
Ο Ντογκαλά… βοήθησε τον Σα Πίντο να κατακτήσει το Κύπελλο με την Σταντάρ στο Βέλγιο την σεζόν 2017-2018. Και λέμε τον βοήθησε καθώς ο Πορτογάλος κόουτς το πανηγύρισε ενώ ο Κογκολέζος επιθετικός όχι.
Στην πορεία της Σταντάρ προς το τρόπαιο ο Ντογκαλά έπαιξε σε δυο παιχνίδια που έφεραν ισάριθμες προκρίσεις επί της Χέιστ και της Οστάνδης.
Τον Ιανουάριο του 2018 ο Ντογκαλά άφησε την Σταντάρ για την Γκενκ και δεν πανηγύρισε το Κύπελλο της πρώην του ομάδας στις 17 Μαρτίου 2018. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξε σαν αντίπαλος στον τελικό με την φανέλα της Γκενκ, η παρουσία του ήταν μέτρια και αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό.
Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Ντογκαλά… βοήθησε τον Σα Πίντο στην κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου και ο Πορτογάλος περιμένει να τον βοηθήσει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην Κύπρο. Ποντάρει πολλά σε αυτόν. Εξάλλου ο ίδιος ο Ντογκαλά… έδωσε το δικαίωμα με την εντυπωσιακή φετινή του παρουσία.