Παρότι στην καριέρα του έβγαλε πολλά χρήματα από την θητεία του σε Ντόρτμουντ, Στουτγκάρδη και Μάντσεστερ Σίτι, ο παλιός διεθνής (19 φορές) Γερμανός τερματοφύλακας Αϊκε Ίμελ, ομολόγησε σε συνέντευξη του ότι έχει μείνει μόλις με δύο ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό: «Παίρνω μία σύνταξη 1136 ευρώ, από τα οποία τα 573 πάνε στο ενοίκιο. Δίνω σκληρή μάχη για να τα βγάλω πέρα, έχω δύο ευρώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Ευτυχώς ένας φίλος που έχει εστιατόριο, με αφήνει καμιά φορά να τρώω δωρεάν», είπε σε συνέντευξη του στο SAT 1 ο 63χρονος Ίμελ, ο οποίος ομολόγησε ότι η κακοδιαχείριση τον έφτασε ως εδώ: «Έκανα πράγματα που δεν θα έκανε κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος. Δυστυχώς δεν σκέφτηκα αρκετά για το μέλλον μου. Η διαχείριση χρημάτων δεν αποδείχθηκε το δυνατό μου σημείο. Κάποιες φορές είχα λογαριασμούς κινητού πάνω από 10.000 ευρώ.

Κάποια Χριστούγεννα έδωσα 26.000 ευρώ για ρούχα της κοπέλας μου. Πλήρωσα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για το σπίτι μου, όμως κάποια στιγμή μου ήρθε εφορία 935.000 και αναγκάστηκα να δηλώσω χρεοκοπία», κατέληξε.