Ο Μάρκος Αλόνσο έχασε μια σειρά από αγώνες μέσα στον Δεκέμβριο λόγω προβλήματος στη μέση και η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ η απουσία του εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον για ένα μήνα.

Χωρίς τον Μάρκος Αλόνσο θα πορευθεί η Μπαρτσελόνα τις πρώτες μέρες του 2024, καθώς ο Ισπανός μπακ θα υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση του λόγω οσφυϊκών προβλημάτων.

Η επέμβαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και στο Μπορντό από έναν γιατρό που είχε αναλάβει και τον Τερ Στέγκεν με επιτυχία. Η απουσία του εκτιμάται τουλάχιστον για ένα χρόνο. Ο λόγος που δεν μπήκε αρχικά στο χειρουργείο ήταν γιατί προτίμησε τη συντηρητική θεραπεία, η οποία όμως δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μεταξύ των αγώνων που θα χάσει ο 33χρονος διεθνής αμυντικός είναι το Ισπανικό Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία. Εκεί αρχικά θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα στον ημιτελικό και τον νικητή του ντέρμπι Ρεάλ – Ατλέτικο στον τελικό, αν φυσικά καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας από την Παμπλόνα.